Program


BQW - Kelemen Kvartett

BQW - Kelemen Kvartett

Ünnepélyes nyitókoncert
A Kelemen Kvartett koncertje

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 16. péntek, 19:00

Műsor:
Beethoven:
F-dúr vonósnégyes op. 59/1
a-moll vonósnégyes op. 132

A KELEMEN KVARTETT 2010-ben alakult, és már az első év műhelymunkája után egyre rangosabb koncerttermek, fesztiválok vendége világszerte.

A vonósnégyes 2011 szeptemberében megnyerte a 4-ik Pekingi Nemzetközi Zenei Verseny első díját, 2011 júliusában a Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei verseny Második és Közönségdíját és az egyik fődíjat, melyet a verseny történetében először nem a győztesnek adott át a versenytől független Musica Viva ausztrál menedzsment.

Olyan mesterektől tanulnak ill. vesznek magánórákat, mint Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Perényi Eszter és Miklós, Günter Pichler (Alban Berg Quartet), Takács-Nagy Gábor, Rolla János, Schiff András vagy Komlós Péter.

A kvartettet a Kokas - Kelemen házaspár alapította Kokas Katalin húgával, Dórával, kivel több, mint 10 éve kamaráznak együtt valamint zeneakadémiai növendékükkel, Homoki Gáborral. Az együttes különlegessége, hogy mindhárom hegedűs brácsázik is, gyakran cserélgetve a 3 szólamot megismerve belülről a művek ¾-ét.

A vonósnégyes 2010 nyarán elkészítette első stúdió-DVD felvételét melyet a 2011 tavaszán megtartott 3 koncertes Régi Zeneakadémiai Alma Mater koncertsosrozatuk élő felvételei követtek.

Olyan művészekkel játszottak együtt, mint pl.: Joshua Bell, Rados Ferenc, Lendvay József, Pekka Kuusisto, Nicolas Altstaedt, José Gallardo, Maxim Rysanov vagy Frankl Péter.

Az együttes eddig Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában, Szlovéniában, Ausztriában, Horvátországban Németországban s Kínában koncertezett, 2011 tavaszán volt bemutatkozó amerikai koncertturnéjuk, ahol a Dallas News legkíméletlenebb kritikusa Scott Cantrell állítólagosan egyik legjobb recenzióját írta: "..the Kelemen Quartet delivered apparently effortless virtuosity, finely honed ensemble, enormous flair and keen feeling for melodic and harmonic nuances. There wasn’t a note on auto-pilot… Within the extremes, the tiniest motifs were caringly shaped and directed. This was highly inflected and vividly interactive music-making, exciting and yet eloquent… The most electrifying string-quartet concert in recent memory."

Amerikai sikereik után azonnal visszahívást kaptak 2-ik Észak-Amerikai turnéjukra 2011 novemberében olyan állomásokkal, mint pl.: New York, Dallas és Los Angeles. 2012-ben meghívást kaptak a Lockenhaus Fesztiválra rezidens kvartettként és a berlini Filharmóniába egy bemutatkozó koncertre s lemezfelvételre, 2013-ban a londoni Wigmore Hallban és a South Cork-i Fesztiválon debütálnak, valamint Hollandiában többek között olyan művészekkel adnak koncertsorozatot, mint Steven Isserlis és Gidon Kremer. 2014-ben pedig egy 3-hetes ausztrál s egy 3 hetes kínai turnéjuk lesz.

A Kelemen Kvartetthez fűződik Steve Reich Triple Quartett-jének magyarországi- s Kurtág György Six Moments Musicaux-jának ausztráliai bemutatója. Kocsis Zoltán felkérte a vonósnégyes tagjait, hogy vendégként vezessék a Nemzeti Filharmonikusok szólamait olyan művekben, mint pl.: Richard Strauss – Imígyen szóla Zarathustra és Sosztakovics: Első zongoraverseny.

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!