Program


Árgyilus és Tündér Ilona

Árgyilus és Tündér Ilona

ÁRGYILUS ÉS TÜNDÉR ILONA

Zene: Kárpáti Sándor

Alekszej Batrakov librettója (magyar népmesék alapján)

Szereposztás:

Árgyilus királyfi – FÜSI ZSOLT \ RÁCZ BOTOND
Tündér Ilona – PAKSI FRUZSINA \ BÉRES ANNA m.v.
Boszorkány – HORVÁTH RENÁTA \ (ALINA…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 18. szerda, 12:00

Az eredeti mesét szinte minden gyerek ismeri, ám ennek a mostani előadásnak különös története van. A táncrege zenéjét egy soproni zeneszerző és zenepedagógus, Kárpáti Sándor szerezte 1905-ben, de a mű kéziratban maradt, s egészen az utóbbi évekig kallódott. Felfedezése után a soproni karmester, Dárdai Árpád dolgozta át egyfelvonásos balettzenévé. A mű most ősbemutatóként, mesetáncjáték formájában kerül a gyerekközönség elé, akik élő zenekar játékával élvezhetik az előadást. A Sopron Balett orosz koreográfusa, Alekszej Batrakov készítette a mesebalett koreográfiáját, aki már több előadásával – Péter és a farkas, Hétszínvirág, A csodatévő lány – bizonyította Sopronban, hogy remekül érti a gyerekek nyelvét, s képes a klasszikus táncnyelvet olyan formában használni, hogy megérintse azokat is, akik sohasem találkoztak még ezzel a műfajjal.

 

A Sopron Balett előadása
Közreműködik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar mind munkássága fontos fejezetei.

A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú” - így méltatta játékát a kritika.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Régi balladakincsünk egyik legbecsesebb darabja, a Barcsai szeretője az egészestés bűnügyi táncdráma kiindulópontja. A férjét megcsaló feleségre rettenetes büntetés vár,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!