Program


Abstract-Apró öngyilkosságok

Abstract-Apró öngyilkosságok

Olivia Molnar (IT)
Apró öngyilkosságok
12+
Ország Lili Stúdió
50’ szünet nélkül
angol nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 19. péntek, 17:00

Szerző és rendező: Molnár Gyula

Játssza: Olivia Molnar

"Alka Selzer” - Egy keserű és pezsgő tragédia. Egy pezsgőtabletta többszöri próbálkozása, hogy véget vessen sápadt állapotának.

 

"Pita” - Egy kávébab és egy gyufa metamorfózisa. Pita, a bájos brazil számos átváltozásával elcsavarja Jorg, a fiatal svéd fejét, akit teljesen felemészt a szerelem.

"Tempo" - Bemutatás mindennek, ami lábra áll.

Olivia Molnar három emblematikus tárgyjátékos etűdöt értelmez újra, melyeket édesapja, Molnár Gyula alkotott meg a nyolcvanas években.

 

A színésznő-mozgató az abszurddal kacérkodik, miközben fokozatosan juttatja el a tárgyakat a funkcionalitástól a költőiségig.

Az Apró öngyilkosságok megalkotása egybeesik a Tárgyak Színháza történetének kezdetével, és létezése egyben a műfaj legitimitásának tiszta és elemi bizonysága.

 

Egy különleges nyelv, ahol a tárgy nem szerepet játszik, hogy csip-csup emberi ügyeket mutasson be, hanem önmagát alakítja, meglepő méltósággal. A színész nem azért használ tárgyakat, hogy magáról meséljen általuk, hanem hogy nekik segítsen kifejezni önmagukat. Most, negyven évvel később, egy szenvedélyes kutató előássa ezt a rendkívüli darabot az archívumok mélyéből, hogy megmentse a feledéstől.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövess minket!


További ajánlataink


Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Dvořák: Stabat Mater

Vasas Székház Díszterme

Dvořák Stabat Mater című műve egy mélyen megindító vokális és zenekari mű, mely alapját a középkori latin himnusz, a "Stabat…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!