Program


A vihar
8

A vihar

William Shakespeare: A vihar
Színmű

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. május 28. kedd, 19:00

„A vihar főszereplője, Prospero, a bölcs és emberséges varázsló csodás hatalmával megbénítja a gonosz ármánykodást, boldoggá teszi az arra érdemeseket – azután kettétöri varázspálcáját. Jelkép ez a kettétört pálca: Prosperoval együtt e drámájában búcsúzik el örökre művészetétől a színpad nagy varázslója, Shakespeare.” (Lázár Magda)

Prospero hajdan Milánó törvényes hercege volt, ám testvére, hogy a hatalmat megkaparinthassa, elűzte őt a trón közeléből. A tudós férfi lányával, Mirandával egy ember nem lakta szigeten talál új otthonra, ahol tündérek és szellemek veszik körül őket. Itt cseperedik fel a fiatal lány, és itt válik Prospero nagyhatalmú varázslóvá. A magányosan töltött idő után azonban végre eljön a lehetőség arra, hogy bosszút álljon, ugyanis a szigete mellett hajózik el a trónbitorló. A mágus hatalmas vihart kavar, az idegen hajó elpusztul, utasai pedig egymástól távol vetődnek partra – és ezzel megkezdődik Prospero játéka. Segédjével, Ariellel meghiúsít egy merényletet, keményen megleckézteti a bűnösöket, és titokban még lányát, Mirandát is megismerteti a szerelemmel. Legvégül pedig, mikor végre visszatérhet otthonába, elhajítja pálcáját: élete művét befejezte, Milánóba már csak meghalni térhet vissza.

Bagó Bertalan rendezésében Kőszegi Ákos bújik Prospero bőrébe, Krajcsi Niki a lányát, Szemenyei János a szolgáját alakítja, és ismét Kecskeméten köszönthetjük Dunai Tamást. A világirodalom egyik leghíresebb mellékszereplőjét, Calibant Körtvélyessy Zsolt személyesíti meg.

Ajánlatunk


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

vígjáték két felvonásban

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


AZAHRIAH

Puskás Aréna

Az üstökösszerű karriert építő Azahriah az esemény súlyának megfelelően grandiózus látvánnyal, a tőle megszokott színvonalú zenei produkcióval és sok-sok meglepetéssel…

Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek a Virtuózok zsűritagjai és legkiemelkedőbb tehetségei. Sztárvendég: Plácido Domingo

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!