Program


A háború urai

A háború urai

Az első világháború idején döntéshozó szerepet játszó koronásfőket, államférfiakat ismerhet meg a közönség az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság új 2016. november 29-től látogatható időszaki kiállításán. A Háború urai című tárlat egykori dinasztiák uralkodóit, a kor nagyhatalmú politikusait, meghatározó személységeit igyekszik bemutatni, akik egy letűnt kor gyermekeiként szembesültek világuk pusztulásával.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 18. kedd, 21:00

Új világ született 2. – A háború urai

 

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság megbízásából a XX. Század Intézet szakmai szervezésében megvalósuló tárlat olyan évszázadokat megélt uralkodócsaládok jelentős államférfiait mutatja be, akiknek saját nemzeti szempontunkból is kiemelkedő szerepük volt az első világháborúban. A kiállításnak célja ugyanakkor nem az, hogy, részletesen ismertesse az érintettek közéleti pályáját, sokkal inkább az, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a régi világ főszereplőinek életébe, megismerhessék emberi vonásaikat.

A multimediális és interaktív, különleges grafikai elemekkel színesített tárlat főszereplői:  I. Ferenc József, Ausztria császára és Magyarország királya, Ferenc Ferdinánd, a Monarchia meggyilkolt trónörököse, II. Vilmos, Németország császára, II. Miklós orosz cár, V. György, Nagy-Britannia királya, III. Viktor Emánuel, Olaszország királya, V. Mehmed, az Ottomán Birodalom szultánja, I. Péter szerb király, I. Ferdinánd román király, Georges Clemenceau, Franciaország miniszterelnöke és Woodrow Wilson, az Egyesült Államok elnöke. Éppen a magyar vonatkozás hangsúlyozása miatt nélkülözhetetlen szereplő a háború Magyarországának miniszterelnöke, Tisza István, valamint a magyarok által nagyra tartott Rudolf trónörökös és édesanyja Erzsébet királyné, azaz Sissy.

A háború urai című tárlat az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság háromrészes kiállítássorozatának második eleme: a Várkert Bazárban 2015-ben megnyílt az Új világ született – Európai testvérháború 1914–1918 című kiállítást követi, amely általában mutatta be az első világháború természetét. A most nyíló, a háborúban döntéshozó szerepet játszó koronásfőkről és államférfiakról szóló tárlatot a tervek szerint az első világháborút békékre, azaz a megszülető új világra  fókuszáló tárlat követi majd.

Helyszín / Location:

Déli paloták / Southern Palaces

Látogatható / Opening Hours:

Kedd – vasárnap / Tuesday – Sunday 10.00 – 18.00

Teljes áru jegy / Ticket:

2.000 Ft

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Budafoki Donhnányi Zenekar jótékonysági koncertje a Tüdőgyógyászati Alapítvány javára, a szerencse forgandóságát, a szerelem múlandóságát hirdető lírai, tréfás, pajzán,…

Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

akár -20%
Kompasszió – J. S. Bach Máté-passiója és más szenvedéstörténetek Jegyvásárlás

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!