Program


A Cellissimo Akadémia növendékeinek és professzorainak koncertje
3

A Cellissimo Akadémia növendékeinek és professzorainak koncertje

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 27. csütörtök, 19:00

 

A Cellissimo Akadémia kurzusai idén nyáron negyedik alkalommal kerülnek megrendezésre, Szabó Péter Liszt-díjas gordonkaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar szólócsellistájának művészeti vezetésével.

A hangversenyen a kurzus legtehetségesebb növendékei, illetve három professzora lép fel a Régi Zeneakadémia színpadán.

Virginie Robilliard világhírű hegedűművésznő 1993-ban fejezte be zenei tanulmányait a Juilliard School of Music-on, a legendás Dorothy DeLay tanítványaként. A Long–Thibaud Nemzetközi Hegedűverseny és az Indianapolisi Nemzetközi Hegedűverseny díjazottja. 2015 óta a Lausanne-i Haute École de Musique professzora. 

Lajkó István 2007-ben kitüntetéses diplomát, 2014-ben pedig doktori címet szerzett a Zeneakadémián. Számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő helyezést, 2010-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a weimari Zeneművészeti Főiskola, valamint a berlini Universitat der Künste tanára. 

Szabó Ildikó fiatal gordonkaművészként, generációja legjelentősebb nemzetközi képviselője. Számos jelentős nemzetközi gordonkaverseny nyertese, többek közt a Pablo Casals Nemzetközi Verseny díjazottja. 2013-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 2020-ban pedig Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjban részesült. Legutóbbi, a Hungaroton kiadónál megjelent "Heritage" című szóló albumát a rangos Német Lemezkritikusok Díjára jelölték.

A hangverseny műsora:

 

Népszerű előadási darabok a legtehetségesebb növendékek előadásában


SZÜNET

Beethoven: g-moll szonáta gordonkára és zongorára Op. 5 No. 2

Prokofjev: 2. (D-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 94a

a professzorok előadásában

Virginie Robilliard (hegedű), Szabó Ildikó (cselló), Lajkó István (zongora) 

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!