program


A bunker 2 fő 100 perc
2

A bunker 2 fő 100 perc

Ez nem kijutós játék. Ez a Bunker!

A játék a számtalan kijutós játéktól nagymértékben eltér, ezért a szervezők nem is nagyon nevezik magunkat így. Az „interaktív kiállítás feladatokkal” elnevezés jobban passzol a játékhoz. A bunker nagyon meghatározza az egész élmény hangulatát. Itt nincs egy, kettő, vagy háromhelységes pálya. Itt csak 10 helységből álló pálya van! A pálya összterülete 260 m², a hidegháborús korszak berendezéseivel.

A Lőrinci fonó a második világháborúban stratégiai fontosságú üzem volt. Egyrészt az ismert tevékenysége miatt (katonai ruházat gyártása), másrészt meg egy szigorúan titkos projekt miatt: A textilipar számtalan vegyi anyagot és eljárást használ az alapanyag feldolgozásához, színezéséhez. Ezzel könnyen fedhető volt az akkori ismert vegyi támadó anyagok esetleges gyártása. Sőt, a fedett kutatócsoport egy máig ismeretlen harcigáz kifejlesztésén is munkálkodott, ismeretlen sikerrel. A későbbi hidegháborús időszakban is folytatódott a projekt, ami annyira titkos volt, hogy semmilyen ismert dokumentum nem áll rendelkezésre. Még az sem ismert, hogy az akkori vezetés melyik szervezete alá tartozott e csoport.

Az eddig ismertetett infó egy „kiszervezett” tudóstól származik, aki az Ügynökségnek egy levelet juttatott el. E levélben arról is informál, hogy a csoport szigorú katonai felépítése élén egy sajátos elveket valló tiszt állt. Előfordulhat, hogy a történelmi változásokat figyelmen kívül hagyva tovább folytatta-folytatja vélt feladatát. Valószínűsíthető, hogy további hasonló csoportok maradtak fenn a környező országokban, egymás közötti kódolt rádiókapcsolattal. Az informátor szerint az üzem területén egy lezárt, óvóhelynek álcázott beton erődítménybe vették be magukat. Az objektum a vasút alatti alagúttal valamelyik távoli kertes házhoz kapcsolódik, így a mozgásuk sem megfigyelhető. Az ügynökök, azaz az Önök feladata, hogy meggyőződjenek a helyszínen a fentiek valódiságáról.


Az informátor a bejutáshoz és felderítéshez szükséges tárgyakat is eljuttatott Önökhöz:
Egy papír egy kóddal, kilincs, elemlámpa, kulcs, porcelán biztosíték, fogorvosi tükör, speciális fényképezőgép, lehallgató, mintavételező kémcső, rádiós dekódoló. Ezek, hogy mire jók, majd kiderül! Ezeket a szervezők elrejtették Önöknek a vasúti szerelvény mellett.


Az infó szerint a küldetés napján egy tervezett kiürítési gyakorlatot hajtanak végre az alagúton keresztül, így 100 percre személyzet nélkül marad az objektum. Illetve majdnem! Egy járőr szolgálatban lesz. Fontos, hogy ne találkozzanak vele, mert az riadót eredményezne. Azért a távoli jelenléte időszakosan hallható. Fontos továbbá az is, hogy a lehető legkisebb felfordulást hagyjanak maguk után egy helységből távozva, mert az is leleplező lehet (a járőr útvonala ismeretlen). Az ajtók csukása is ezért kötelező, és ezért tilos bármilyen tárgyat átvinni a következő helységbe!

 

A küldetés célja:
A tiszti szoba páncélszekrényében lévő dokumentum lefényképezése; az orvosi helységben, egy lezárt kazettában, a lombikban lévő folyadékból mintát venni; a rádiós hírközlő teremben lévő rádióra a dekódoló elhelyezése és a telefonközpontra egy lehallgató felszerelése.

 

Fontos információk

Helyszín: Budapest, XVIII. kerület, Gyömrői út

A játék időtartama 100 perc.

A voucher 2 fő játékát biztosítja.

 

FONTOS MÉG: Az épületben 10-12 °C körüli a hőmérséklet állandóan, ami azt jelenti, hogy egy téli napon még öröm is betérni, mert melegebb van bent, mint kint, de a tavaszi, vagy nyári időszakban, amikor már a hőmérséklet odakint megemelkedik, akkor szükséges meleg ruháról gondoskodni, mert bent könnyen meg lehet fázni, ha a melegről beérkezik valaki. A játéktéren hegyes tárgyak is lehetnek, melyek esetlegesen a ruhákat megsérthetik, így mindenkit arra kérnek, hogy ezeket az információkat figyelemben tartva válassza meg a ruházatát. Az épületben nem kell mászni, kúszni, de előfordulhat, hogy az épület régies mivoltából adódóan karcolhat, szúrhatnak berendezési tárgyak. Ezeket természetesen figyelik, és javítják folyamatosan, de inkább egy nem féltett ruhadarabot vegyen mindenki magára.

Follow us!


PÅ PLAKATEN


Augusztusban is Szabad ég alatt! Folytatódik a Budapesti Operettszínház sikersorozata a Vármegyeháza belső…

Tánc a Kertben - Délibáb

Várkert Bazár, Szárazárok

Izgalmas, látványos és elgondolkodtató táncelőadás a HODWORKS csapatától!

A Madách Színház musicalműhelyének mesekönyv-szépségű zenés nagyprodukciója Szigligeti Ede népszerű vígjátékának szellemes újragondolásában,…

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Kære kunder

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept