Künstler


Nemzeti Filharmonikus  Zenekar

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Magyarország vezető szimfonikus zenekarainak egyike, 2023 tavaszán ünnepli fennállásának százéves jubileumát.

A Ferencsik János és Kobayashi Ken-Ichiro nevével fémjelzett korszakok után új fejezet kezdődött a zenekar történetében, amikor 1997-ben Kocsis Zoltán lett főzeneigazgatója. Az ezt követő két évtized során a zenekar megújult, nemzeti…

 weiter

Aktuelle Programme


BEETHOVENNEL A SZABADBAN

Nemzeti Filharmonikusok

Beethovennel a szabadban – 2024 július A Nemzeti Filharmonikusok koncertsorozata Martonvásáron

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Magyarország vezető szimfonikus zenekarainak egyike, 2023 tavaszán ünnepli fennállásának százéves jubileumát.

A Ferencsik János és Kobayashi Ken-Ichiro nevével fémjelzett korszakok után új fejezet kezdődött a zenekar történetében, amikor 1997-ben Kocsis Zoltán lett főzeneigazgatója. Az ezt követő két évtized során a zenekar megújult, nemzeti szimfonikus együtteshez méltó sokoldalúsággal nemcsak klasszikus műveket, hanem a repertoárról korábban hiányzó fontos alkotásokat is megszólaltat, a közelmúlt és napjaink magyar zenéjét is megismertetve közönségével. Kocsis Zoltán halála után 2017 márciusától 2020 augusztusáig a zenekarnál korábban éveken át első állandó karmesterként közreműködő, komoly nemzetközi karriert maga mögött tudható, Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt töltötte be a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatói posztját.

A Zenekar a jubileumi évadot 2022. őszétől új főzeneigazgatója, Vashegyi György irányításával indítja.

Vashegyi György 1992 óta a Zeneakadémia tanára, jelenleg egyetemi docens, valamint a 2010-ben, vezetésével megalakult Régi-zene tanszéki csoport irányítója. Munkájának elismeréseképpen 2008–ban Liszt-díjban, 2015-ben pedig „Magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári Tagozat” kitüntetésben részesült. 2021-ben a francia állam a kitüntető Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres, azaz „a Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja” címet adományozta számára.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az elmúlt évtizedekben mintegy 40 országban közel 330 külföldi turnékoncertet adott. Kocsis Zoltán vezetésével olyan neves helyszíneken és fesztiválokon lépett fel, mint a New York-i Avery Fisher Hall, a tokiói Suntory Hall, a birminghami Symphony Hall, az athéni Megaron, a bukaresti Enescu Fesztivál, a Colmari és a Kanári-szigeteki Fesztivál, bogotai Beethoven Fesztivál; 2011-ben, a Liszt-év alkalmából a brüsszeli Bozar Központban és a Vatikánban játszott, a XVI. Benedek pápa tiszteletére adott koncerten. Az együttes rendszeresen visszatér többek között Franciaországba, Japánba, Németországba, Romániába, Spanyolországba, Szlovákiába és Szlovéniába. Az utóbbi években felléptek Bogotában, Isztambulban, Dél-Koreában, Kínában és Svájcban is.

2023. januárban újra Japánban turnéznak Kobayashi Ken-Ichiro vezetésével.

Sonderangebote


Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!