Kovács Ferenc

Kovács Ferenc

hegedű, trombita, ének

1957-ben született Budapesten. Édesapja Munkácsy díjas szobrászművész volt, édesanyja festőművész. A Liszt Ferenc Ének-zene Tanárképző Főiskolán végzett. Ének, szolfézs és trombita tanári diplomát szerzett.

Először a Postás Szimfonikus Zenekar első trombitásaként dolgozott, majd a Népszínház táncegyüttesében. Pályája során számos kortárs alkotóműhely munkájában…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

pályafutás

hegedű, trombita, ének

1957-ben született Budapesten. Édesapja Munkácsy díjas szobrászművész volt, édesanyja festőművész. A Liszt Ferenc Ének-zene Tanárképző Főiskolán végzett. Ének, szolfézs és trombita tanári diplomát szerzett.

Először a Postás Szimfonikus Zenekar első trombitásaként dolgozott, majd a Népszínház táncegyüttesében. Pályája során számos kortárs alkotóműhely munkájában vett részt. Dolgozott a 180-as Csoporttal és Szabados György - MAKUZ együttesében. Alapító tagja volt a Budapest Ragtime Bandnek, mellyel 15 évig dolgozott. Dresh Mihály kvartettjének hosszú ideig volt oszlopos tagja, de napjainkban is aktív az együttműködése a népi gyökerekből táplálkozó szaxofon művészünkkel.

1994 óta dolgozik a Balogh Kálmán Gipsy Cymbalom Banddel, melynek egyre inkább meghatározó tagja.. Szóló hegedűsként játszott Kovács Gerzson Péter TRANZ DANZ együttesének több darabjában is. A nemzetközi sztárok küzül dolgozott többek között Balanescuval, Steve Hackettel, David Murreyel, Hamid Drakekel és Archie Sheppel is, aki azt nyilatkozta róla, hogy „ A világ egyik legjobb hegedűse, aki emellett úgy trombitál, mint Miles Davis.” 2009-ben megbízást kapott Mészáros Márta, „Utolsó jelentés Annáról” című filmjének zenei anyagának elkészítésére.

2001-ben jelent meg a hazai zenei életben legjelentősebb önálló produkciója, a Magony CD és ennek előadására felállított zenekara. A kortárs parasztbarokk zenét játszó Magony zenekar az egyik legegyedibb magyar zenei formáció. Kompozíciói a magyar népzenéből, a jazzből és a kortárs zenéből egyaránt merítkeznek. Az elmúlt tíz évben Kovács Ferenc a Gramy Recordsnál több jelentős, a kritika és a közönség által is jól fogadott, albumot is kiadott olyan előadók közreműködésével, mint Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Szandai Mátyás, Banai Szilárd, Kovács Zoltán és Bede Pérter.

Már a Djabe zenekar első, 1996-os lemezének aktív közreműködője volt, majd 2001-től a zenekar állandó tagja, meghatározó szólistája. Nemcsak autentikus, népi gyökerekre visszavezethető hegedűjátéka, hanem karakteres énekhangja is fontos hordozója a Djabe magyaros zenei világának.

Kovács Európa-Bajnok kendóban, jelenleg is aktív edző. Saját maga termelte bora és főztje messze földön híres, faragott rusztikus bútoraival sok csodálót szerzett magának. Kovács Ferenc, azaz Kovács Öcsi Hungaricum.

korábbi szerepek

Dresch Quartet; Vendég: Kovács Ferenc

Dresch Quartet; Vendég: Kovács Ferenc

Budapest Music Center
Hegedűművész, trombitaművész

Képek, videók

Ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!