COVID-19 (koronavírus) információk és az események látogatóira vonatkozó szabályok

A rendezvények látogatásával kapcsolatos kormányzati és önkormányzati intézkedésekről igyekszünk naprakész tájékoztatást adni weboldalunkon. 

2021. november 20. napjától kezdődően kötelező maszkot viselni az előadó-művészet (színház, tánc, zeneművészet) rendezvényein, a mozikban, múzeumokban, kiállításokon, illetve a zárt térben megrendezett sportrendezvény, zenés-táncos rendezvény helyszínén (633/221. (XI. 18.) Korm. rendelet).

2021. július 3-án hatályba lépett a 365/2021. számú kormányrendelet, miután előző napon elérte az 5,5 milliót a koronavírus elleni oltással legalább egyszer beoltottak száma.

A 2021. július 3-án hatályba lépett intézkedések:

  • Védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés az előreváltott jeggyel látogatható, ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

  • Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

A 266/2021. számú kormányrendelet szerint a védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. kormányrendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.

A védettség igazolása során az érintett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható. A védőoltást igazoló applikációt ellenőrző szerv vagy személy jogosult az érintett hatósági igazolványában és/vagy az applikációban jelzett adatok megismerésére, azzal, hogy az adatokat semmilyen módon nem rögzítheti.

A jogszabály értelmében a rendezvény szervezője – amennyiben a fenti előírások szerint a védettségi igazolvány az adott rendezvényen kötelező - az igazolvány meglétét a belépéskor köteles ellenőrizni, és aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, attól a belépést meg kell tagadnia, függetlenül attól, hogy az érintettnek van-e érvényes belépőjegye. 

Felhívjuk tisztelt vásárlóink figyelmét, hogy az eseményre történő belépés szabályai továbbra is változhatnak a kormányzati intézkedések hatására! Kérjük, hogy a jegyvásárlás idején vegye figyelembe azt, hogy a rendezvények látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a rendezvény időpontja között is megváltozhatnak. 

Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy minden helyi önkormányzat és helyszín meghatározhatja a saját szabályait az aktuális jogszabályoknak megfelelően, ezért feltétlenül ellenőrizze a helyi önkormányzat, illetve a rendezvény szervezője által közzétett információkat, mielőtt eseményre indulna.

Kérjük, hogy a jegyvásárlást megelőzően, a naprakész információk érdekében Ön is tekintse át a magyar hatóságok utazási útmutatásait és egészségügyi korlátozó intézkedéseit, és ezek fényében hozza meg döntését a jegyvásárlásról. 

A kormány tájékoztató oldalát az alábbi linken érheti el: https://koronavirus.gov.hu/aktualis

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!