Bartók Emlékház

Bartók Emlékház

BARTÓK EMLÉKHÁZ Nyitvatartás: Csütörtöktől vasárnapig 10–17 óráig. Esti rendezvény esetén az esemény végéig. A múzeum állami és egyházi ünnepeken zárva tart! A helyszín nem akadálymentesített. AZ EMLÉKHÁZ Budapest II. kerületének zöldövezetében található a Bartók Béla Emlékház, Bartók Béla utolsó budapesti lakhelye, a zeneszerző otthonában létrehozott múzeum és koncerthelyszín. A Bartók Béla egykori szobáiból kialakított, családias hangulatú hangversenyterem évek óta elsősorban az életművével foglalkozó koncertek, ismeretterjesztő előadások, filmvetítések és múzeumpedagógiai rendezvények helyszíne. A sokszínű program rendkívül magas színvonalával méltón képviseli a helyet és jelentősen hozzájárul a főváros zenei életének gazdagításához. Szeretettel várjuk meghirdetett programjainkon! TEREMBÉRLÉS, ZÁRTKÖRŰ KONCERTEK   Hangversenytermünk bérelhető külsős rendezvények, koncertek számára is. Külön kérésre, csoportos látogatás esetén zárkörű koncertet szervezünk. ZENEÓRA BARTÓK NAPPALIJÁBAN MÚZEUMPEDAGÓGIA A BARTÓK EMLÉKHÁZBAN Tárlatvezetés, vetítés, előadás és kis hangverseny alkotja interaktív ismeretterjesztő múzeumpedagógiai foglalkozásaink programját, amelyeket általános és középiskolák, illetve zeneiskolák számára szervezünk Bartók életéről és munkásságáról, 6-18 éves korig. Múzeumpedagógiai foglalkozásainkat iskolaidőben, szervezett iskolai látogatások keretében tartjuk. Az Emlékházban kialakított múzeumot a csoportok tárlatvezetés kíséretében járhatják be. Az interaktív, játékos foglalkozások alkalmával az idelátogató diákok számára – az iskolai kerettantervhez is igazodva – bemutatjuk Bartók Béla életét és művészetét, ráirányítva a figyelmet a nagy magyar géniuszra.   Művészeti vezető: SZALÓCZY DÓRA zenetanár, karvezető A foglalkozások időtartama 60−90 perc. Maximális létszám 45 fő / foglalkozás. A RÉSZVÉTEL DÍJMENTES! Előzetes jelentkezés, időpont-egyeztetés: Bartók Emlékház 1025 Budapest, Csalán út 29. Telefon: (+36 1) 394 2100 E-mail: info@bartokemlekhaz.hu _________________________________________________________ KIÁLLÍTÁS PÉRELI ZSUZSA képzőművész, kárpitművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból készült fotókiállítás a Bartók Emlékházban Nyitvatartás: Csütörtöktől vasárnapig: 10:00-17.00 óráig A belépéshez védettségi igazolvány felmutatása szükséges! MEGKÖZELÍTHETŐSÉG Megközelíthető a Széll Kálmán tér - Pasaréti tér útvonalon az 5-ös busz vonalán; a Szépvölgyi út felől a 29-es autóbusszal; az 56, 56A, 61-es villamossal a Kelemen László utca vagy a Zuhatag sor megállótól. Az Emlékház az 5-ös autóbusz Pasaréti téri végállomásától a Csévi úton gyalogosan kb. 5-8 perc alatt érhető el. A helyszín nem akadálymentesített!   SZERETETTEL VÁRJUK A KIÁLLÍTÁSON ÉS RENDEZVÉNYEINKEN!

Continue Csalán út 29., 1025 Budapest

Bartók Emlékház

12 events


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.


Dear Customer,

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept