Program


Zsidó Kulturális Fesztivál: Jiddise Máme Jukebox

Zsidó Kulturális Fesztivál: Jiddise Máme Jukebox

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Monday, September 04 2023 8:00PM

25. Zsidó Kulturális Fesztivál

2023. szeptember 3-12.

JIDDISE MÁME JUKEBOX - Kinyílik A Mama Zenei Varázsdoboza

VILÁGPREMIER NEMZETKÖZI ÉS HAZAI SZTÁROKKAL

2023. szeptember 4. (kedd), 20.00 - Dohány utcai Zsinagóga

 

Hazai és nemzetközi fellépők közreműködésével zenei világpremierre invitáljuk kedves közönségünket a Leonyid Gutkin által vezetett Binah Orchestra előadásában. Fellép Bereczki Zoltán, Gubik Petra, két Kuna-testvér, Müller Péter Sziámi, Pásztor Anna, a külföldi fellépők között lesz az izraeli Amber Revival formációt alkotó Netta Nimrodi és Arie Burshtein, a Rox Brothers zenekart megalapító orosz Alex és Nikita Pozdnyakov, fellép továbbá Viktoria Koloszova énekesnő Ukrajnából.

A mostani produkciójuk igazi világpremier, hiszen a Leonyid Gutkin ötlete nyomán született showműsort most elsőként a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége hallhatja és láthatja. Az alapötlet az, hogy Leonyid Gutkin az édesanyja – egy igazi jiddise máme – emlékére olyan estet állított össze, amely az édesanyja „varázsdobozának” zenei kincseit tartalmazza. A Binah Orchestra tagjai, a magyar sztárfellépők és Leonyid Gutkin zenészbarátai szerte a világból, erre a show-ra álltak össze.

A Moszkvában született, majd sokáig Los Angelesben dolgozó, két éve pedig Budapesten élő Leonyid Gutkin az orosz és nemzetközi zenei élet ismert muzsikusa, zeneszerzője és producere. A Szovjetunióban annak idején a progresszív rockzene élcsapataként számontartott Avtograf zenekar basszusgitárosa és dalszerzője volt, majd miután az Egyesült Államokba költözött, a zenei élet világszínvonalú előadóival és producereivel dolgozott együtt.

Ízelítő gyanánt álljon itt néhány dal a mama „varázsdobozából”: Jiddise Máme (ez az ismert három verzióban lesz hallható, mivel ez a koncert főtémája); L'chayim (Hegedűs a háztetőn); klezmer-egyveleg; Wedding March (Mendelssohn); Jaj, cica, eszem azt a… (Csárdáskirálynő); Summertime (George Gershwin); Hound Dog, Jailhouse Rock (Elvis Presley); We Didn’t Start The Fire (Billy Joel); Knocking On Heaven's Door (Bob Dylan); Are U Gonna Go My Way (Lenny Kravitz); Halleluja (Leonard Cohen)

Our offer


A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Follow us!


Suggestions


HOBO 80 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Földes László Hobo jövőre ünnepli 80. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán egy közös ünneplésre hívja közönségét 2025. február 15-én a…

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.