Program


Willany Leó Improvizációs Táncszínház/Gál Eszter

Willany Leó Improvizációs Táncszínház/Gál Eszter

Willany Leó Improvizációs Táncszínház: #kaméleon no.2.
Gál Eszter – naked play
(hazai alkotók együttműködésben a Leóval)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 14. csütörtök, 19:00

színházterem
időtartam: 60 perc
korosztály: 12+

BEMUTATÓ

A #kaméleon projekt a Willany Leó Improvizációs Táncszínház folyamatos megújulásra való törekvésének egyik materializálása: félévente egy-egy meghívott, külsős alkotó bevonásával igyekszenek magukat újra definiálni és lehetőséget adni arra, hogy az improvizáció és a kortárstánc végtelennek tűnő fogalmához újabb gondolatokat adhassanak, ezzel gyarapítva a hazai kortárs kánont. A vendégkoreográfusokkal létrejövő munkák -bár bemutatókkal végződnek-, a folyamatuk legalább annyira hangsúlyos és fontos: a jelenleg közel 16 fiatal táncművészből és 16 zenészből álló Társulat folyamatosan cserélődő, kisebb csoportokban tanulhatnak egymástól. Azért, hogy az alkotófolyamatok valóban ezekért az értékekért tudjanak harcba szállni, a Társulat olyan művészeket hív meg, akik eddigi munkásságuk során hasonló értékek mentén dolgoztak.

#kaméleon no.2.

Gál Eszter – naked play

A tavaszi projekt címének adott naked jelző a letisztultságot, az esszenciát jelenti, ami a játékban meghúzódó, egyszerűségében komplex jelenséget hordozza. Az esszencia a jelenét teljessége, az adott pillanatban születő mozgás, tánc mögöttese. Az improvizáció során formálódó tánc az állandó választás és döntés eredménye. A gyakorlás előadás, az előadás gyakorlás.

A munkafolyamat hívó szavai:
Szóló praxis – egyéni gyakorlás
Ensemble – csoport-komponálás
Kontakt – érintés, mint a kommunikáció forrása

Ebben a munkában a posztmodern-tánc tradíciót hívjuk segítségül, foglalkozunk a hierarchikus viszonyok és formák lebontásával, az egyén és a csoport egymásra ható állandóan változó viszonyával, és megvizsgáljuk a döntéseink mögött vagy azok alapját adó belső és külső impulzusok mibenlétét. A láthatóvá válás, a láttatás és a látva levés mezsgyéjén játszunk és Deborah Hay, Nina Martin és Mary Overlie koncepcióit követve utazunk, alkotunk.

Ebben a kísérletezésben az improvizációt, mint reszponzív jelenséget vizsgáljuk, amennyiben mozdulatainkat mindig egy „valamire adott” válaszként értelmezzük. Ezt a nézőpontot erősíti a kontaktimprovizáció alapelveinek gyakorlása, amely egyedi módon kínálja fel az állandó változásra való reagálás figyelmét azáltal, hogy a partnerek az érintéssel egymás környezetévé válnak.

Előadók: Laza Tímea, Kancsó Luca, Eva Mora, Eyassu-Vince Barbara, Oberfrank Réka, Váth Máté
Koreográfus: Gál Eszter
Koreográfus asszisztens: Kancsó Luca
Fény: Dézsi Kata
Projekt menedzser: Kárpáti Lili Melánia
Külön köszönet: Vass Imre
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, MU Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Inversedance Társulat

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kövess minket!


További ajánlataink


Isteni végjáték Szép

Átrium

A Mindenható eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Isteni végjáték, a Kultúrbrigád utolsó előadásai az Átriumban!

ÓPERENCIÁN TÚL

Uránia Budapest

Varázslatos koncertélmény, először Magyarországon, a legkisebbeknek és az egész családnak, a legnagyobb mesefilm és mesemusical slágerekkel, hazánk sztárszínészeivel és énekeseivel.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!