Program


Vivaldi árvaházi koncertjei 2.

Vivaldi árvaházi koncertjei 2.

A koncert különleges címe arra a korszakra utal, mikor Antonio Vivaldi a velencei Pio Ospedale della Pietà árvaházban tevékenykedett.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 12. vasárnap, 19:30

1703 szeptemberében került állásba, mint a Pietà maestro di violino-ja, de kezdetektől fogva tanított oboát és viola all'inglese-t is. Kinevezését évről évre meghosszabbították, majd 1709-ben takarékossági okokból felfüggesztették állásából.

Francesco Gasparini (az intézet akkori igazgatója) betegeskedése révén Vivaldi ismét egyre nagyobb lehetőségekhez jutott a Pietà falain belül, ekkor vette kezdetét zeneszerzői munkássága is, műveit az intézmény zenekarával adatta elő. 1704-1712 között írta első szonátáit és versenyműveit.

Ebbe az alkotói korszakba szeretnénk visszavarázsolni minden kedves érdeklődőt, aki megtisztel minket jelenlétével koncertünkön!

Közreműködik:

Lakatos György – fagott
Concerto Armonico
Koncertmester: Homoki Gábor
Művészeti vezető: Spányi Miklós

 

Ajánlatunk


Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Borisz Godunov

Magyar Állami Operaház

Az orosz operairodalom műremeke, amely Alekszandr Puskin azonos című drámája nyomán keletkezett, több mint húsz év után kerül újra az…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Látogass el a Magyar Menyasszony kiállításra és teljes árú belépőddel vegyél részt az Altamira barlangrajzai időszaki kiállításon, illetve vásárolj kedvezményesen…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!