Program


Tündérládikó

Tündérládikó

Tündérládikó
Pesti Kisszínház
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 17. péntek, 10:30

Szereplők:

Manó Brúnó: Benkő Bence
Tündérke: Lassán Evelyn

Írta és rendezte: Lassán Evelyn
Zene: Maroevich Zsolt ( Alma együttes)
Jelmez: Ónodi Dóra
Díszlet: Micskó Károly

A játékos környezetismereti mesejáték során olyan tudást sajátítanak el a gyerekek, amelyek kapcsolódnak az általános iskolai alsó tagozatos tananyaghoz. Az előadás során megismerhetik a magyarországi erdők felépítését, szintjeit, az ott élő állatokat, és növényeket

Az előadásban ismert, a témához kapcsolódó mondókákkal, találós kérdésekkel, gyerekdalokkal tesszük az élményt még élvezetesebbé, melyeket a szereplőkkel énekelhetnek a nézők.

Harmat a tündérke, és Brúnó a manó együtt vigyázzák az erdőt. Harmat a növények őrzője, Brúnó pedig az állatoké. Egy napon a tündérke találkozik a gyerekekkel, akiket Manó Brúnóval igen alaposan szemügyre vesznek. Tündérke örül a találkozásnak, de Brúnó egyáltalán nem boldog, fél, hogy a gyerekek kárt tesznek az erdőben. Harmat szeretné meggyőzni barátját, hogy a gyerekek nem tesznek semmi rosszat. Ezért egy kitalálós játékra hívja a manót, és a gyerekeket is egy “pakli” segítségével. Abban reménykedik, hogy a közös élmény meglágyítja Brúnót is. Harmatnak van egy ládikója, amiben mindenféle kincseket tart, ami az erdővel kapcsolatos, Brúnónak pedig egy zenedoboza van, amiből madárhangok szólnak. Játék közben a ládából előkerülnek ezek a kincsek,hallás alapján felismerik az állatok hangját és a természeti jelenségek hangját. Megismerkednek az erdőre jellemző dolgokal, a fákat utánozzák, magokat ültetnek. Ahogy egyre jobban belemélyednek a játékba, egyre többet tanulnak a gyerekek is az erdőről, és az erdő élővilágáról. Különböző természeti jelenségekkel is találkoznak, megismerik, az évszakokat. Megtudják, mire van szüksége a növényeknek, és az állatoknak az életben maradáshoz és hogy milyen módon védekeznek az évszakok változásakor, például a madarak vándorlása, téli álom, lombhullás stb. Mindenki jól érzi magát, már manó is enyhül, sőt, időnként dalra is fakad, pedig az nem szokta, mert úgy gondolja rossz előadó. Tündérke kedvesen biztatja manót, aki végül maga is kedvet kap az énekléshez. A játék végére azt tapasztalják, hogy egy valóságos erdõ született, ahol a fák, a bokrok, az állatok maguk a gyerekek. Most már Brúnó is elhiszi, hogy a gyerekek vigyázni fognak az erdõre, és bármikor szívesen látja őket.

Az előadásban nagy hangsúlyt fektetünk az interaktivitásra, a gyerekek játékba való bevonására. Célunk a környezettudatos gondolkodás megalapozása, játékos elemekkel a természet, az élõvilág iránti érzékenyítés. A játékban olyan interaktivitásokkal ébresztjük fel a gyerekek kíváncsiságát, és gondolkodását, amelyekben használhatják az különböző érzékszerveiket, mint például a tapintás, hallás.

Ehhez az előadáshoz tudunk kapcsolni egy 60 perces kreatív kézműves kiegészítő foglalkozást, melyet külön díjazás fejében drámapedagógus irányít, egy segítővel. A foglalkozáson elkészíthető tárgyakat előzetesen egyeztetjük, többféle lehetőség közül lehet választani, személyes egyeztetés után. A foglalkozás témája kapcsolódik az előadáshoz, az elkészült tárgyakat a gyerekek haza vihetik. Ez a foglalkozás nem képezi az eredeti ajánlat tárgyát, külön megállapodás tárgya, bővebb információkért, személyes árajánlatért kérem keressen bizalommal.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!