Program


Színház Tele Vízióval - Mihail Sebastian: Vakációsdi

Színház Tele Vízióval - Mihail Sebastian: Vakációsdi

A Casa de Productie – TVR produkciója, 140 perc, 2016
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 19. szerda, 19:00

Rendező: Anca Colteanu

Szereposztás: Maria Dinulescu (Corina), Gheorghe Visu (Bogoiu), Demeter András (Ştefan Valeriu), Gabriel Radu (Őrnagy), Adriana Nicolae (Madam Vintila), Cristian Bota (Jeff), Mona Ciută (Egy hölgy), Iulian Burciu (Egy úr), Cristian Toma (Szerelő), Andra Gavril (Ágnes)

 

Mihail Sebastian írói karakterét talán Örkény Istvánéhoz lehetne hasonlítani a magyar irodalomban. A Ionescu köréhez tartozó író, miután zsidó származásúként Romániában átélte a háború és az üldöztetés éveit, fatális módon egy balesetben halt meg, közvetlenül a felszabadulás után, mindössze 38 évesen. Vakációsdi című, 1938-ban írt romantikus komédiája a román teátrumok egyik legtöbbször műsorra vett darabja. Magyarországon Játék a boldogsággal címen is játsszák (Méliusz József fordításában), s ez a címadás kicsit jobban rávilágít a darab üzenetére, amely lényegében a boldogság keresése. Mikrokörnyezetbe helyezett hősei Csehov figuráira emlékeztetnek, de itt nem egy kisnemesi kúria a helyszín, hanem egy villa a Gyergyói-havasokban, ahová nyaralóvendégek érkeznek: egy létgondokkal küzdő, különc értelmiségi, Stefan; egy szép és tiszta lelkű fiatal lány, Corina; egy utazásokról álmodozó alázatos hivatalnok, Bogoiu; egy pótvizsgára készülő gimnazista, Jeff; egy visszavonult katonatiszt, és még néhány szereplő. Vakációjuk egy hónapja alatt a különös hegyi villában elszigetelődnek a világtól, s ebben a szerencsétlen-szerencsés helyzetben megpróbálják megélni illúzióikat, a külvilág kijózanító behatásainak teljes kizárásával.

A TVR 2016-ban készült tévéjátékszerű változatát Anca Maria Colțeanu rendezte, a darab egyik főszerepében, a különc értelmiségi szerepében Demeter Andrással, a TVR Tévészínház magyar igazgatójával, akit a sorozat Caligula című előadásának címszerepében is láthatunk majd.

Jegyár: 2000 Ft

A Színház Tele Vizóval sorozatunk teljes programja >>>

A program szakmai partnere a Budapesti Román Kulturális Intézet.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!