Program


SZENT EFRÉM FÉRFIKAR - 20 éves jubileumi gála
2

SZENT EFRÉM FÉRFIKAR - 20 éves jubileumi gála Szép

SZENT EFRÉM FÉRFIKAR
Sztárvendég: VICTOR SOLOMON
20 éves jubileumi kórusgála 400 fellépővel, meghívott vendégekkel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Saturday, June 11 2022 8:00PM

(esőnap: június 12.)

Magyarország legnépszerűbb vokális együttesét 20 évvel ezelőtt indította útjára, a Liszt- Díjas és Érdemes Művész, Bubnó Tamás. A sokszorosan díjazott Szent Efrém Férfikar két évtizedes pályafutása alatt sikerrel koncertezett a világ négy különböző kontinensén, több mint 30 országban. Akár mély tónusú ortodox zenét, akárközépkori himnuszokat, akár játékos Bartók műveket, akár veretes Liszt himnuszokat, vagy éppenvilágslágereket énekelnek, mindig lenyűgözik a közönséget kiérlelt hangzásukkal és közvetlen színpadi jelenlétükkel.

„A jubiláló Szent Efrém énekegyüttes legnagyobb durranása 2022-ben a Margitszigeti nagy gála lesz. Erre készülnek immár egész évben, hogy örömet és élményt nyújtsanak, valamint az éneklés varázslatával egyre több embert hódítsanak meg. A küldetésük a zene és az ének, az éter és szellem emberi testben és hangban beteljesülő csodája!” - nyilatkozta Bán Tedóra a Margitszigeti Szabadtéri Színház művészeti vezetője.

A 20 éves jubileum egy valódi, nagyszabású kórusgála a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! 

Az együttes együtt lép fel azokkal a kórusokkal, melyekkel az elmúlt években meghatározó művészi együttműködést alakítottak ki, mindezt a szimfonikus zenekari kíséret és a különleges látvány elemek még színesebbé, és ünnepibbé varázsolják.

A koncert a kora középkortól a gospelen át, a modern slágerekig ívelő, és kizárólag erre az alkalomra írt feldolgozásokkal teli szédületes zenei utazásnak készül.

Fellép aLautitia Kóruscsalád, a Budapesti Énekes Iskola ,a Várpalotai Schola, a Gödöllői Premontrei Schola, a Belvárosi Kántorátus,azAngelica leánykar,a Heuréka Pop Orchestra, aSwing á la Django.

400 énekes fog együtt ünnepelni a kiváló énekegyüttessel. Egy ilyen nagyszabású ünnepi eseményre Magyarországon, Budapesten kizárólag a Margitszigeten van lehetőség. Hogy az együttes ezen az egy estén bemutathassa sokszínűségét, korokon-stílusokon átívelő repertoárja gazdagságát, a 2021-es The Voice mágikus hangú gospel énekes finalistája, a csodálatos Victor Solomon érkezik Amerikából a Szent Efrém férfikarral közösen ünnepelni.

Egy igazán katartikus élményt készít elő az együttes és a Margitszigeti Színház csapata, mely mindenki örömére szolgálva hódítja majd meg és csábítja a közös éneklés élményébe a közönséget.

Az egész Margitsziget egy hatalmas kórus hangzásban olvad össze!

Ars Poetica

Napjainkban a klasszikus zene sokak számára arisztokratikus jelenséggé vált, amit kevesen értenek és talán még kevesebben élveznek. A Szent Efrém Férfikarban feltett célunk, hogy rácáfoljunk erre.

Szerintünk kétféle zene van: szakrális és profán, és mindkettőben felfedezhetjük a tehetség kiérlelt, megformált jeleit, a klasszikus értékeket - műfajtól és korszaktól függetlenül. Akár mély tónusú ortodox zenét, akár hajlékony mediterrán bizánci dallamokat, akár játékos Bartók műveket, akár veretes Liszt-himnuszokat, vagy éppen világslágereket éneklünk, mindig egy cél lebeg a szemünk előtt: legyen jó, amit csinálunk! Legyen jó énekelni – és legalább annyira jó hallgatni. A Szent Efrém Férfikar egy szellemi műhely, ahol egymás személyiségéből, hangi adottságaiból és sokféleségéből táplálkozunk. Úgy gondoljuk, hogy semmilyen zenét sem fontos feltétlenül érteni, bőven elég hallgatni – és élvezni!Történetük:Magyarország legnépszerűbb vokális együttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. Névadójuk Szír Szent Efrém (306-373), a bizánci egyház kiemelkedő himnuszköltője, akit kortársai a “Szentlélek hárfájának” neveztek.

A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A magyar férfikari hagyománnyal már a kezdetekkor elkezdett foglalkozni az együttes, Boksay János kárpátaljai pap férfikari liturgiája révén. Innen pedig egyenes út vezetett Liszt Ferenc ismeretlen, de végtelenül gazdag férfikari művészetéhez, majd pedig Bartók Béla férfikórusra írt zseniális darabjaihoz. A bizánci rítusú zenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a nagy magyar mesterek férfikari munkássága lett. 

Számos belföldi és külföldi rangos fesztiválfellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. Manapság elmondható, hogy nem múlik el SzentEfrém koncert kortárszenei kompozíciók előadása nélkül.

A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Saját sorozatot rendeznek Orientale Lumen – Kelet Világossága címen, ahol világhírű kollégáikkal közösen lépnek színpadra. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.

Mérföldkövek

2002 - megalakul a Szent Efrém Férfikar2005 - megjelenik a Boksay-liturgia lemez 2006-2010 - nemzetközi fesztiválfellépések és díjak(Szentpétervári Tavaszi Fesztivál, Moszkva, Hajnówka, Ravenna, Janacek May, Dvorák Fesztivál, Schleswig-Holstein Musik Festival, Donaufest-Ulm, MusikFestspiele Saar, Festival de Royaumont, Festival d’Auvers sur Oise) 2011 - elindul az Orientale lumen sorozat 2012 - elindul a “Városok” sorozat a BMC-ben2013 - Rachmaninov Éjszakai virrasztás - Budapesti Tavaszi Feszivál 2014 - Egytől Tizenkettőig - YBL sorozat 2015 - Bartók&Folk lemez 2016 - koncert a King’s Singersszel2017 - Aldeburgh Festival, Artrium Kortárszenei Seregszemle 2018 - Liszt Mozaikok, Elmúlt időkből táncjáték2019 - Wings lemez megjelenés, teltházas bemutató a Zeneakadémián 2020 - vírusvideók: Pandémia, A törö k2021 - Bartók&Folk bemutató

Díjak, elismerések

Magyar Örökség díj (2014)Budapest Márka díj (2014)Supersonic-díj - Byzantine mosaics(2010)Pro Cultura Minoritatum Hungariae (2012)Gramofon-díj jelölés - Benedicamus Domino, Fonó kiadvány(2019)Nemzetiségekért-díj - a ruszin nemzetiség kultúrájának ápolásáért(2018)Victor Solomon:

Victor Solomon még csak 22 éves, de már Amerika szerte híressé vált az NBC 2021-es The Voice tehetségkutatóban való szereplése miatt, ahol JohnLegendGlory című dalával elkápráztatta a zsűrit.

Az énekes életének mindig meghatározó része volt a zene. Gyerekkorában Peoriába, Illinois államba költözött, ott vált művésszé. Hat évesen kezdett a templomban énekelni, majd az iskolai kórusokban énekelve nőtt fel. John Legend "Ordinary People" című dalának előadásával megnyerte az iskolai tehetségkutató versenyt.

Ezután az Észak-Karolinai Mezőgazdasági és Műszaki Állami Egyetemen folytatta tanulmányait. Itt az egyetemi gospel kórus tagja volt.

A fiatal énekes azt tervezi, hogy a zene területén folytatja karrierjét, majd később saját kiadót alapít; 2022 az új lehetőségek éve! Bár a „The Voice”-nak köszönhetően számos felkérést kap, emellett Victor továbbra is énekel a templomban és az egyetemi  gospel kórusban, hisz Solomon főként ezzel a műfajjal, valamint inspiráló és szerelmes dalokkal szeretne továbbra is foglalkozni. Reméli, hogy egyszer Grammy-díjat nyer.

"Ne félj, tartsd Istent az első helyen, és minden rendben lesz."  - vallja.

 

 

 

 

Our offer


After 20 August 2021, visitors to the recreated St Stephen’s Hall may appreciate for themselves the marvellous work of these artists.

Arne Sultan – Earl Barett – Ray Cooney A feleség negyvennél kezdődik A Fórum Színház bemutatója

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

Follow us!


Suggestions


Magyar Tavak Fesztiválja - Tisza-tó 2022

Morotva Kerékpáros Pihenőhely, Tiszafüred

Fesztivál programok a Tisza-tónál július 29. és 31. között: To'pera Gálakoncert, Tour D'Opera kerékpáros túra, Urbán Verbunk Elemek Tánca produkció,…

Van 32 lapunk, épp úgy, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy szó, egy félmondat: valami, ami az…

Richard Clayderman, a világ legismertebb zongoristája 2022. augusztus 27-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.


Dear Customer,

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept