Program


Jegytípusok


3 500 Ft - 4 500 Ft
3 jegytípus

Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Műsor:

Mendelssohn est
Ruy Blas – nyitány
e-moll hegedűverseny, op. 64
III. (a-moll) „Skót” szimfónia, op. 56

Közreműködik: Kirill Troussov (hegedű)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Felix Mendelssohn-Bartholdy, a romantika nagy német zeneszerzője 170 évvel ezelőtt, 1847-ben hunyt el. A zeneszerző és életműve előtt hajt fejet Takács-Nagy Gábor azzal, hogy egy egész hangversenyt állít össze a műveiből. Mendelssohn zenéjét áthatja a romantika, de közben megőrzi a nagy klasszikus elődöktől tanult hagyományokat. Hangversenyünk első száma a Victor Hugo tragédiájához írt nyitány, mely a drámai konfliktus magját: a spanyol királyi udvar szigorú etikettjét, és az emberi szívekben tomboló szenvedély ellentétét érzékelteti. A Hegedűverseny a zeneszerző egyik legnépszerűbb műve, amelyben egyesíti zenei eszköztárának két legfontosabb elemét: a lírai éneklést és a tündérek világának ábrázolását, úgy, hogy a szólista közben a hegedűjáték minden szépségét megmutatja. A Skót szimfónia afféle zenés útikönyv. A zeneszerző személyes úti élményeit eleveníti fel, remekül érzékeltetve nemcsak az ábrázolt táj hangulatát, hanem a történelmi múltat is, amely körülveszi azt. Vendégművészünk 1982-ben született Szentpétervárott, tanulmányait Németországban végezte. Több értékes versenytrófeát tudhat már a magáénak, egyebek a Varsói Wieniawski Verseny első díját. A világon mindenütt szívesen látott, a legnagyobb zenekarokkal és híres karmesterekkel koncertező művészt köszönhetünk a Zeneakadémia színpadán.

Ajánló


JOSÉ CARRERAS

Papp László Budapest Sportaréna

A legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat…

VIVALDIANNO

Papp László Budapest Sportaréna

Zene, filmvetítés, animáció, kortárs tánc és kimondott szavak egy hátborzongató történet bűvkörében, ami…

BUDAPESTEN A VILÁGHÍRŰ MOSZKVAI BOLSHOI SZÍNHÁZ SZÓLISTÁÍ 230 éve a minőség jegyében

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!