Program


Kocsis-bérlet 2. Magyar est - vezényel: Hamar Zsolt

Kocsis-bérlet 2. Magyar est - vezényel: Hamar Zsolt

Liszt művek a Nemzeti Filharmonikusokkal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 22. péntek, 19:30

 
 

Mariangela Vacatello – zongora  

Honvéd Férfikar (karigazgató: Strausz Kálmán)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
vezényel: Hamar Zsolt

 

LISZT: Les Préludes

LISZT: Esz-dúr zongoraverseny

***

LISZT: A négy elem (Les quatre élémens) – Gémesi Géza rekonstrukciója

 

A Les Préludes Liszt egyik leggyakrabban előadott szimfonikus költeménye. A kompozíció genezise egészen 1844-ig vezethető vissza. Az első hallásra furcsának tűnő címet (Előjátékok) Alphonse de Lamartine (1790–1869) Költői elmélkedések című munkája ihlette.  A hangversenyre Olaszországból érkezik hozzánk a fiatal Mariangela Vacatello zongoraművész, akitől Liszt Esz-dúr zongoraversenyét hallhatjuk majd. Az első vázlatokat egy Esz-dúr hangnemű versenyműhöz Liszt még ifjúkorában, 1830 táján vetette papírra. Részletesebben azonban csak a weimari időszakban kezdte kidolgozni a kompozíciót. Igen nagy műgonddal és önkritikával dolgozott rajta, nem kevesebb, mint öt változatot készített az idők során. A bemutatóra végül 1855. február 17-én került sor Weimarban: Liszt maga játszotta a zongoraszólamot, s a vendégként odalátogató Berlioz vezényelt. A mű négytételnyi anyagot fog össze egyetlen nagy egységgé.  A koncert utolsó műsorszáma igazi különlegesség. Liszt Joseph Autran 19. századi francia költő négy verse alapján alkotta meg A négy elem című kompozícióját – ennek zenekari változata hangzik fel hangversenyünkön. Eckhardt Mária a mű zongorás változatát rekonstruálta – ennek alapján készítette el Gémesi Géza zeneszerző-karmester a darab új partitúráját.

Ajánlatunk


Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, ami igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek mint Hernádi Judit és Kern András.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!