Program


Hősök Tere Történetek

Hősök Tere Történetek

Akik sosem adták fel – Az élet szerelmes regénye és a szemléletváltás ereje
Hősök Tere Történetek címmel új programsorozatot indít a Hősök Tere Kezdeményezés.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. november 6. péntek, 18:00

Akik sosem adták fel – Az élet szerelmes regénye és a szemléletváltás ereje
Hősök Tere Történetek címmel új programsorozatot indít a Hősök Tere Kezdeményezés.

Mi a közös egy szerelmi történetben és a Hősök Terében?

Gyere el az Uránia Nemzeti Filmszínházba november 6-án egy különleges esti beszélgetésre, hogy együtt kiderítsük.  A Hősök Tere és a Libri Könyvkiadó közös estjén reményeink szerint megelevenedik egy regény: egy család története, a valóság és a szemléletváltás ereje.

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A 25 éves Miklóst újra halálra ítélik: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós hadat üzen a sorsnak: levelet ír 117 magyar lánynak, akik annak idején földijei voltak, és most itt vannak valamelyik rehabilitációs táborban. Feleséget keres, akivel odahaza újrakezdheti az életét. És a válaszlevelek között hamarosan rátalál az igazira: Lilire. Elhatározzák, megpróbálják elintézni, hogy láthassák egymást személyesen is. Mindenáron élni és szeretni akarnak.

Így szól Gárdos Péter Hajnali láz című világsikerű regényének fülszövege. A regény, ami a Gárdos család múltja.

Ahogy maga az író fogalmazott, ez a könyv – és a mű alapján készült film - az élet szerelmes regénye. Varázslatos történet arról, hogy hogyan lehet egy kétségbeejtően reménytelen szituációban is a pozitívra koncentrálni és hinni a változásban, sőt tenni is érte. A Hősök Tere Kezdeményezés egyik fő célja pont az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mindig van lehetőség a változásra, fejlődésre és hogy mi magunk vagyunk azok, akik tehetünk ezért.

A Hősök Tere Kezdeményezés és a Libri Könyvkiadó közös estéjén beszélgetünk az alkotóval, a regény egyik főszereplőjével, Lilivel, aki nem más, mint Gárdos Péter édesanyja, Bíró Ágnes. A beszélgetőtárs Orosz Györgyi, a Hősök Tere egyik alapítója.

A szereplőktől kérdezni is lehet majd.
Teret adunk a beszélgetésnek, az inspirációnak.
Az estén részletek is elhangoznak a Hajnali láz című nagysikerű regényből, valamint bemutatunk eredeti leveleket, korabeli dokumentumokból.

A beszélgetés után Gárdos Péter dedikál a helyszínen.

Gárdos Péter regényét öt évvel első magyarországi megjelenése után a világ legfontosabb könyvkiadói is felfedezték. A Publishers Weekly és a Booktrade által az idei Londoni Könyvvásár legfontosabb könyvének tartott Hajnali láz külföldi jogaiért a világ vezető kiadói versengtek. Eddig 30 kiadó vette meg a fordítási jogokat. Szinte valamennyi európai nyelven hamarosan megjelenik a Hajnali láz, emellett olyan országokban is saját nyelven olvashatják majd a könyvszeretők, mint Brazília, Taiwan, Kína, Korea.

Ajánlatunk


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Kövess minket!


További ajánlataink


A FUNTINELI BOSZORKÁNY

Új Színház

A Wass Albert legnépszerűbb regényéből készült előadás főszereplője, Nuca különös képességgel rendelkezik: egyszerre képes látni a múltat, jelent és jövőt.

Kalamazoo - vígjáték Szép

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Mit akarnak ezek még? – kérdeztük húszévesen, ha az idősebbek szerelméről esett szó. Pedig az ember sohasem túl öreg ahhoz,…

Huszka Jenő történelmi ihletésű nagyoperettjét a fordulatos sorsú asszony, Lebstück Mária igaz története ihlette, aki az 1848-ban bécsi forradalom kitörésekor…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!