Program


Hindi Zahra

Hindi Zahra

Hindi Zahra a world music egyik legújabb csillagaként sejtelmességében is ragyogó.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 10. csütörtök, 20:00

Tizenöt éves volt, amikor elköszönt berber édesanyjától, és tanulmányait félbehagyva Marokkóból Párizsba költözött francia édesapjához. Miközben a Louvre-ban dolgozott, több tucat dalt írt, melyek közül négyet Hindi Zahra címmel 2009-ben lemezre is vett. A Beautiful Tango és a Stand Up azonnal a népszerűségi listák élvonalába ugrott, s néhány hónappal később egy rangos kiadónál Zahra első albuma, a Handmade is megjelent. Jött, látott és győzött: elnyerve többek közt a Victoires de la musique-díjat, a Grammy francia megfelelőjét.
Az elragadtatott tudósítások Billie Holiday, Norah Jones és Beth Gibbons hatását emlegették, és nem is alaptalanul: Zahra különleges hangulatú dalai ugyanis a pop, a jazz és a blues felől éppúgy megközelíthetők, mint a marokkói gnawa, a desert blues vagy a flamenco felől. Második, Homeland címmel 2015-ben megjelent albumának számai Marrákesben születtek. Érződik rajtuk a gyökerek közelsége, de ez a „szülőföld” ugyanakkor Zahra saját univerzumának is tekinthető, amelyben a varázslat, a titokzatosság és az érzékiség felülemelkedik a műfaji és földrajzi határokon.

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!