Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Amerikai

Győri Filharmonikus Zenekar - Amerikai

Az amerikai zene történetének izgalmas leágazása az úgynevezett szimfonikus jazz irányzata, amely a hagyományos zenekari muzsika eszköztárát a jazz elemeivel, könnyed ritmusaival és színes harmóniáival bővíti ki.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 25. hétfő, 19:00

A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában a zsáner legnagyobb mestere, George Gershwin két műve is felcsendül: az első félidőben a nagyszabású F-dúr zongoraverseny, amely egyszerre tanúskodik a klasszikus hagyomány hatásáról és a komponista lenyűgöző eredetiségéről. A veszprémi bérletben rendezett hangverseny zárószáma pedig a Gene Kelly zseniális filmje által is világszerte ismertté vált Egy amerikai Párizsban lesz. A két Gershwin-mű között az életének utolsó szakaszát amerikai emigrációban töltő Dohnányi Ernő 1953-ban, az Ohio Egyetem jubileumára komponált, népszerű amerikai dallamok fantáziadús feldolgozását kínáló Amerikai rapszódiája hangzik el, majd a zeneszerzőként, karmesterként, zongoristaként és a klasszikus zene felülmúlhatatlan hatású népszerűsítőjeként egyaránt világhírű Leonard Bernstein 1944-ben bemutatott nagysikerű musicalje, „A városban" három dinamikus táncepizódját játssza a Győri Filharmonikus Zenekar. Az est szólistája a magyar zongoraiskola vezető művésze, Balázs János, dirigense Farkas Róbert lesz.

Műsor:

G. Gershwin: F-dúr zongoraverseny
***                 
Dohnányi E.: Amerikai rapszódia, op. 47
L. Bernstein: On the town — három táncepizód
G. Gershwin: Egy amerikai Párizsban

Közreműködik: Balázs János — zongora

Vezényel: Farkas Róbert

Ajánlatunk


Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon Nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, a Thália Színház társulatának tagja játssza, meséjét a jól ismert Boribon dalokkal tarkítja.

Mészáros Árpád Zsolt és Csengeri Attila főszereplésével érkezik a Zenthe Nyár színpadára A púpos című musical!

A színpadi változatot Molnár Ferenc azonos című örökérvényű ifjúsági regénye ihlette. Dés és Geszti dallamai, Grecsó szövegei által a szereplők éneklik el érzelmekkel teli történetüket, mely minden néző számára ismerős lesz.

Kövess minket!


További ajánlataink


“Szeretni bolondulásig” Szécsi Pál dalai Szép

Várkert Bazár

Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

Auer Fesztivál

Veszprém, Hangvilla, Megyeháza, Szent Mihály Főszékesegyház

Világsztárokkal és változatos kamarazenei programokkal, zenekari és világzenei produkciókkal ünnepeli 10. jubileumát a veszprémi AUER FESZTIVÁL július 29. és augusztus…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!