Program


Electrify vol. 22 / Actress, Not Waving, Új Bála

Electrify vol. 22 / Actress, Not Waving, Új Bála

A 22. Electrify vendége három olyan fellépő, akik hosszú évek módszeres munkájával fejlesztették ki saját zenei nyelvüket, amit aztán számtalan stílus területén próbára is tettek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Saturday, February 05 2022 8:00PM

Electrify vol. 22 / Actress, Not Waving, Új Bála

Nyolc év után újra fellép Budapesten a kortárs elektronikus zene meghatározó alakja, Actress, először mutatkozik be itthon az olasz Not Waving, a hazai szcénát pedig a rendkívül termékeny Új Bála képviseli. Az este várhatóan a techno, house, acid, ambient, dub, electro és industrial stílusok összemosásával fog telni.

Darren Cunningham tervei között sosem szerepelt, hogy zenész legyen. Eredetileg focistának készült, mígnem egy sérülés véget vetett a karrierjének. Ekkor kezdett el ismerkedni a zenekészítés trükkjeivel, pár évvel később pedig már korának egyik legmeghatározóbb albumait jelentette meg az Actress név alatt. Az ismert tánczenei formák szabályait füstös, poros rétegekkel írta újra. Ez a karakteres hangzás tette lehetővé, hogy a techno, house, dub, ambient és hiphop azonnal és egyszerre legyen jelen nála, mégis koherens maradjon a világa. A Hazyville vagy Ghettoville albumokon a 21. századi nagyvárosi léttel járó szorongást és elvágyódást épp olyan megkapóan festette le, mint kortársa, Burial. Sikereiről és hatásáról kiadványain túl (hat nagylemez, az utóbbiak az Honest Jon's és Ninja Tunes kiadóknál) együttműködései (Londoni Szimfonikus Zenekar, Damon Albarn) és kiadója, a Werkdiscs (például Helena Hauff, Lone vagy Lukid első kiadványai is itt jelentek meg) mind meggyőzően tanúskodnak.
Tizenöt évvel első megjelenése után, Karma & Desire című legfrissebb albumán hangvétele kifejező és törékeny, homályba burkolózó szürkesége pedig aktuálisabb mint valaha.

A Not Waving néven alkotó Alessio Natalizia szintén irigylésre méltó karriert épített fel az elmúlt bő huszonöt évben. Kamaszként pop-punk zenekara volt már a 90-es években, később poszt-punkot játszott egy másik bandában, végül a Walls nevű duó tagjaként ért el először igazi áttörést. Öt nagylemezt is megjelentettek és a legendás Kompakt kiadó egyik fontos, szüntelenül turnézó produkciójává váltak. Szóló projektjét ezután indította Not Waving néven, ami mindmáig remekül tükrözi a Natalizia-t ezer irányból érő kulturális hatásokat. Katalógusában ugyanúgy elférnek a puha, végtelen békét árasztó, Brian Enora emlékeztető grandiózus ambient darabok, a maximális hatásfokkal működő dance-pop számok és a kemény, sötét szobákra termett EBM vagy electro stílusú tánczenei albumok is. A közös pont ezekben talán a dallamok és a nagy dinamikájú textúrák fontos szerepe és az a határozott minimalizmus, ami kevés eszközzel is képes összetett érzéseket közvetíteni.
Mindezek mellett kiadót vezet Ecstatic néven, saját műsora van az NTS Radion, dolgozott együtt Jim O’Rourke-kal, Marie Davidsonnal, Powell-lel, Mark Lanegannel vagy Jay Glass Dubs-zal, zenét írt Sean Rogg hat éve futó ambiciózus előadásához a The Waldorf Projecthez, és ezek közben még volt ideje például 80-as évekbeli olasz new wave felvételekből válogatást összeállítani a Strut kiadónak is. Ezek után nehéz megmondani milyen irányt vesz legközelebb a Not Waving, azt pedig még inkább, hogy a Trafóban melyik arcát mutatja majd meg a projekt.

Az Új Bála Kovács Gábor budapesti zenész zajt, pszichedéliát, technot, punkot és dubot egyesítő projektje, ami töredezett ütemek és szétroncsolt dallamfoszlányok segítségével húzza be a hallgatóját saját bűvkörébe. Új Bála zenéi többnyire azon a vékony határon egyensúlyoznak, ahol a groove már bőven megragadja az embert, de annyira bizonytalanok, annyira közel vannak a széteséshez, hogy képtelenek vagyunk levenni róluk a szemünket. Ott akarunk lenni, amikor magukba roskadnak, sőt, ha lehet, lassított felvételen, képkockáról-képkockára szeretnénk végigkövetni a folyamatot. Addig is pedig, amíg ez megtörténik, nagy örömmel vágjuk át magunkat zörgések és kattogások egész hegyláncain, hogy szurkolhassunk a szabályosság felülkerekedésének.
Kovács Gábor az egyik legtermékenyebb hazai zenész. Több más projektje mellett énekese volt a valaha volt egyik legjobb magyar post-punk zenekarnak, a Der Tanznak, a Dutch Courage tagjaként dubos zenéket készít, megjelenései olyan kiadóknál landoltak, mint a Dalmata Daniel, Baba Vanga, Nona, Altered States Tapes vagy Czaszka Records.

Az eseményen a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező!
A koncertek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók!

Our offer


Eros Ramazzotti megkérdőjelezhetetlenül az egyik legsikeresebb előadó olyan dalokkal, amelyek beleírták magukat az olasz zenei törénelembe és a világ minden pontján ismertté váltak. 2023. április 19-én újra hazánkba látogat, a Budapest Sportarénába!

2022. július 20 - 24. Több, mint 200 hazai fellépő mellett ismét külföldi előadók is színesítik a palettát. Tiesto, Aurora, Joungle by Night és a The Toy Dolls is velünk lesz 2022-ben, valamint számos kulturális programmal várunk mindenkit.

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

Follow us!


Suggestions


Budai Várséták Szép

Tematikus séták a budai Várnegyedben

A Várkapitányság sétavezetői elmesélik a budai Vár 800 éves történelmét, és megmutatják páratlan kulturális és művészeti értékeit.

Van 32 lapunk, épp úgy, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy szó, egy félmondat: valami, ami az…

Tihany, a visszhang, kiszabadul a sziklából, és elmegy Balaton királyhoz, hogy feloldja az átok alól, s ne kelljen többé visszhangként…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.


Dear Customer,

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept