Program


Cziffra Fesztivál- Kamarazene Európa körül, Sandro De Palma (zongora), Alexander Hülshoff (gordonka)
2

Cziffra Fesztivál- Kamarazene Európa körül, Sandro De Palma (zongora), Alexander Hülshoff (gordonka)

Műsor:
Janáček: Pohádka
Britten: Szonáta csellóra és zongorára
Brahms: F-dúr szonáta op.99
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 22. csütörtök, 19:30

CZIFFRA FESZTIVÁL
KAMARAZENE EURÓPA KÖRÜL

SANDRO DE PALMA (ZONGORA), ALEXANDER HÜLSHOFF (GORDONKA)

Az olasz zongoraművész a hetvenes-nyolcvanas években főként szólistaként szerzett hírnevet, majd kamarazenészként is számos formációban mutatta meg tehetségét, többek között olyan együttesekkel, mint a Prazak, az Ebène és az Amarcorde Vonósnégyes. Kamarapartnere ezúttal korosztálya jeles tagja, Alexander Hülshoff, akit expresszivitásáról és kifinomult csellóhangjáról ismernek a világ minden táján. Szólistaként Európa, Ázsia, Észak- és Dél-Európa neves zenekaraival lépett fel. Fellépésein és felvételein a kamarazene központi szerepet játszik, a Trio Bamberg csellistájaként és számos olyan művésszel együttműködve, mint Pinchas Zukerman, Martin Stadfeld, Fazıl Say, Friedemann Eichhor, a Fine Arts Quartet és Gil Sharon.

Közös estjükön megszólal a cselló-zongora szonátairodalom egyik ékköve, Brahms F-dúr szonátája, de megismerkedhetünk a 20. század kevésbé közismert darabjaival is. Britten szonátáját Mstyslav Rostropovich számára komponálta, aki aztán ­állandóan repertoáron tartotta, lemezre is vette a darabot a szerző partnereként. Az öttételes mű bemutatója 1961-ben volt, Britten később további műveket komponált „Szlavának”, akinek a játéka lenyűgözte. Janáček Mese (Pohádka) című műve egy orosz meséhez, Vasilij Zukovskij Berendijev cár meséje című művéhez ad zenei illusztrációkat. Az eredetileg 1910-ben komponált művet többször átírta, végső formájában 1923-ban mutatták be.

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kiemelt szponzor MVM

Ajánlatunk


Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon Nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, a Thália Színház társulatának tagja játssza, meséjét a jól ismert Boribon dalokkal tarkítja.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Kövess minket!


További ajánlataink


Made in Hungaria - Fenyő Miklós nagykoncert

KoncertM, Siófok - Plázs Nagyszínpad

LŐDD BE A SÉRÓD, SZÓLJ A BARÁTAIDNAK ÉS BULIZZ A BALATONON FENYŐ MIKLÓSSAL!

BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!