Program


Budapest szecessziós épületei -  Rozsnyai József művészettöténész előadása
2

Budapest szecessziós épületei - Rozsnyai József művészettöténész előadása

Helytörténeti előadás

2015. december 8., kedd 18.00
Budapest szecessziós építészete – Rozsnyai József művészettörténész előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Tuesday, December 08 2015 6:00PM

Az Eötvös10 Helytörténeti klubjában 2015-ben minden hónapban terézvárosi szecessziós épületekről és azok tervezőiről esett szó. Az évzáró rendhagyó előadáson Rozsnyai József művészettörténész segítségével átfogó képet alkothatunk Budapest szecessziós építészetéről, a jellegzetes stílusjegyekről.

Rozsnyai József 2002-ben diplomázott az ELTE BTK Művészettörténet szakán, majd 2012-ben doktori fokozatot szerzett. Kutatási területe a 19-20. század építészete, különösen a dualizmus korának budapesti építészete. Publikációi jelentek meg a palota- és fürdőépítészet tárgykörében, illetve különösen a historizmus jeles alkotásainak előképeiről és stíluskapcsolatairól. 2002-2010 között a Hild-Ybl Alapítvány munkatársaként számos műemléképület tudományos dokumentációját készítette el. 2005-től oktat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténet szakán.

Belépődíj: 500 Ft

Helytörténeti klubkártyával a belépés díjtalan!

Our offer


A Kockásfülű nyúl A születésnap

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Gyereknapi PomPom a város legkülönlegesebb helyén, a margitszigeti Kristályban! Ez a nap a gyerekekről szól és persze rólunk is, mert a szülők nélkül nem lennének gyerekek.

Follow us!


Suggestions


SZABADAKARAT >>>> Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Szabadakarat koncertszínház a Margitszigeten a Petőfi Sándort alakító Ember Márk ajánlásával! Hasznád a MARK50 kuponkódot és vedd meg jegyeidet most…

ROSSINI / BRAHMS / DVORÁK

MÁV Szimfonikus Zenekar, Olasz Intézet

A sevillai borbély nyitányával, Brahms Kettős hegedűversenyével csellóra írva, illetve Dvořák „Új világ” szimfóniájával készül a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.