Program


British Museum: Hokuszai – A nagy hullámon túl - VÁRkert Mozi

British Museum: Hokuszai – A nagy hullámon túl - VÁRkert Mozi

A Hokuszai – A nagy hullámon túl egy exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum legújabb, azonos című kiállításáról és Kacusika Hokuszai életéről, művészetéről. A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát…

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 12. szerda, 18:00

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!

Mozijegyével a Testőr.Palota időszaki kiállításait 20% kedvezménnyel, az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2018. december 31-ig!

A forradalmi 8K Ultra HD technológia segítségével rögzített, látványos dokumentumfilmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek a mozivásznon.

Kacusika Hokuszai egy életen keresztül vizsgálta embertársait, megszállottan kutatta a természetet és a spirituális tanokat, amihez legtöbbször a Fuji vulkán képét használta háttérnek. Élete során megismerte a szenvedést is; villámcsapás érte, évekig szegénységben tengődött, ám művészetében csakis a tökéletest kereste. Hokuszai, akinek A nagy hullám Kanagavánál című fametszete Leonardo Mona Lisája mellett a legszélesebb körben ismert és legtöbbször sokszorosított képzőművészeti alkotás, nagy hatással volt Monet, Van Gogh és Picasso munkásságára is, emellett őt tekintik a népszerű japán képregény stílus, a manga atyjának is. Érdekesség, hogy a mai napig ő az egyetlen festő, akinek egy műve saját emojival (online hangulatjellel) rendelkezik.

Szereplők: David Hockney, Ideguchi Yuki, Andrew Graham-Dixon, Grayson Perry, Kate Malone and Maggi Hambling, Tim Clark, Roger Keyes

Rendező: Patricia Wheatley
Producer:  Patricia Wheatley

Vágó: Gerard Evans

Zene: Tom Smail

színes, angol nyelven, magyar felirattal, 90 perc, 2017 (12)

 

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

Kövessen minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!