Program


BODY.RADICAL
2

BODY.RADICAL

5. BODY.RADICAL
Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé
The Japanese characters for ‘smoke’(煙) and ‘ash’ (灰), both contain the character of ‘fire’ (火). It is as though they etymologically recall their material origin in fire, and visually indicate themselves as the next stage of transformation in the ‘life of fire.  több...

2017. szeptember 29.

18:00–20:00 Filozófiai Előadás – Filmvetítés / Lecture–Film ScreeningA Murobushi Ko Archívum igazgatója, Watanabe Kimiko a két éve elhunyt mester eddig még nem publikált anyagaiból tart filmvetítést, majd ISHII Tatsuro tokiói professzor tart előadást Body And Space: A Perspective On Japanese Contemporary Dance címmel.  (ingyenes)

20:30–21:30 ELŐADÁS / PERFORMANCENAKAJIMA Natsu (J) –  Like Smoke, Like Ash(A ‘New Life’ in Becoming Old)A japán ‘füst’ (煙) és ‘hamu’ (灰) írásjelek magukban foglalják a tűz (火)írásjelét. Nem csak etimológiailag utalnak vissza arra az elemre (tűz), melyből keletkeztek, hanem vizuálisan egy következő állapotot – „tűz létének“ – következő állomását fejezik ki. Hijikata gyakorta javosolta tanítványainak, hogy váljanak „eltűnő-megjelenő“ entitássá. Az „eltűnés“ számára többet jelentett, mint puszta ön-eltörlést, magában foglalt valami mást, egyebet is. A magában foglalás szerkezete, melyben egy dolog valami más lehetőségét rejti, „össze-tett“-ként is jellemezhető. Gondoljunk csak a ‘faszén’-re (火種), mely a haldokló tüzet a parázsban rejtegeti. Ezen az úton tanított meg élni és táncolni Hijikata Tatsumi és Onho Kazuo, így táncoltam egész életemben. Röpke találkozás alkalmával hagyományozódhatott át az idősebb generáció üzenete, akár a tűzijáték „robbanása“ az éjszakában. Ezzel a tánccal imádkozom és nyújtok át egy szál virágot mindazoknak, akik eltávoztak.


2017. szeptember 30.

LIM Set Byeol (KOR): HELLO?Az előadás kritikát fogalmaz meg Dél-Koreával szemben, amelynek  tárgya a munkavégzés során megkövetelt szokásminták, emberi érzelmek szerepe a társadalomban.
This work criticizes South Korea for the functioning of the human emotions in labour skills.
Tánc / Danced by LIM Set Byeol,SHIN Ho YoungZene / Sound: KIM Hyeong MinKoreográfus / Choreographedby LIM Set Byeol
Greenmay, YIP Paul:Lehetséges út az egynlőséghezPossible Path to Isonomia (with Love)Az előadás könyörtelenül reflektál az elmúlt évtizedekben Hong Kongban uralkodó társadalmi mozgalomra és politikai valóságra, mint például a történelmi helyszínek és falvak kegyetlen lerombolására, a történelem tanagyag változtatásaira az uralkodó politikai hatalom szolgálatának érdekében, az információs hálózatunk ellenőrzésére és a szólás szabadságának korlátozására, a saját kínai írásmódunk lecserélésére, a szavazási rendszerünk megsemmisítésére, a művészetünk üzleti haszonná való alakítására és cenzúrázására, a filozófiai gondolkodás fontosságának elmismásolására.

This presentation cut directly into the social movement, and the political reality in the past decade in Hong Kong.

Zene / Music: YIP PaulKoreográfus, táncos / Danced and choreographed by greenmay
WATANABE Haruka (J) –GRAND FINALE Amikor egy regény végére érsz, vagy a csodálatos fináléba érsz, nyugalmat kellene érezned.A vége nem újrakezdés. Ha valaminek a fogságába esnél, a múltad felfalna. Ez nem körforgás, nem is száműzetés, ez közeledés magadhoz.
You would be in the tranquil time when you reach the ending of a novel, or when you come to the magnificent finale. Ending is not a reset.If you were a captive of something, the past would swallow you. Neither circulating nor banishing, it is approaching to you.
Fény / Lighting design:KUSHIDA Akiyo Jelmez / Costumes: WATANABE KayoAsszisztens / Assistant:TAKAHASHI Maho (OrganWorks)Koreográfus, táncosDanced and choreographedby WATANABE Haruka (Organ Works)

SHIMOJIMA Reisa (J) – Majom pelenkában / Monkey in a DiaperAz ember nem más, mint majom alsónadrágban, mondja Shinichiro Kuimoto az 1981-ben publikált Majmok pelenkában című írásában. A Homo sapiensről azt írja, hogy nem csupán egy majom levetkőzve, hanem egy nőstényállat, amelyik le- és felveszi az alsóneműjét, magához invitálva ezzel a hímet. Kurimoto a Homo sapiens cselekvésének értelmezése során az „alsónemű“ kifejezést felcseréli a szexuális magatartással, a törvénnyel, a morállal, és a vallással.

It is written by Shinichiro Kuimoto about Homo sapiens that she is not only a monkey undressed. She also puts on and takes off her underwear inviting males near. Kurimoto explains an action of the Homo sapiens by replacing a sexual behaviour, a law, morality and religion with the expression "underwear".
Zene / Music: DRIFT/ALT, Opanchu/original,Mentor March/Aum ShinrikyoAsszisztens / Assistant:OKAZAKI AyaneKoreográfus, táncos / Choreographed and danced by SHIMOJIMA Reisa

ONG Yong Lock – Unlock Dancing PlazaAzért öregszünk meg, mert egyszer fiatalok voltunk. A darab alapja egy ritmikus, repetitív zenekari mű, a mozgásanyag pedig a résztvevők együttes munkájából, strukturált improvizációjából alakul ki.We grow old because once we were young.  Based on the rhythmic and repetitive orchestral piece, the performance derives from structural improvisation of body movement with dancers and join-in participants.

Előadók / Performers: workshop résztvevők / participant of the workshopZene / Music: Ravel - BoleroKoreográfus, táncos / Choreographed by ONG Yong Lock

 

Kövess minket!


Ajánló


IRIGY HÓNALJMIRIGY

Papp László Budapest Sportaréna

Aki járt már valaha Irigy Hónaljmirigy koncerten az pontosan tudja, hogy hatalmas show-ra,…

Ahogy csak lebegünk és suhanunk a magasban, szinte semmi sincs odafent körülöttünk, csak…

Háztűznéző - teljességgel valószínűtlen történet két részbe Írta: Nyikoláj Vasziljevics Gogol

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

x

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. RendbenTovábbi információ