Program


An evening with Pat Metheny

An evening with Pat Metheny

Pat Metheny húsz éves kora óta szünet nélkül lenyűgözi a világot.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 4. szombat, 20:00

Először Gary Burtonnel, majd Jaco Pastoriusszal szerepelt, azóta néhány hang is elég, hogy minden zenerajongó felismerje gitározását. Pályáját eddig összesen 20 Grammy-díj, világkörüli turnék sora, a Downbeat, a Jazz Times és más szaklapok kritikusainak és olvasóinak szavazatai, és felejthetetlen szerzemények (Last Train Home, This is Not America, Song For Bilbao, James) fémjelzik. A nyolcvanas évek vége óta, amikor szenzációs bemutatkozása lezajlott a BS-ben, népszerűsége itthon is töretlen. Gitárját többek között Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento, David Bowie, Brad Mehldau, Michael Brecker, Charlie Haden, Chris Potter és John Scofield társaságában szólaltathatta meg.

Új műsora mindenkinek nyújt valami izgalmasat, akár különös akusztikus lantgitár varázslatai, akár dögös PMG slágerei, akár groove-os vagy húzós jazzkvartett felvételei iránt lelkesednek, erre utal a turné címe is: AN EVENING WITH PAT METHENY. A rövid 2015-ös pihenő után a gitáros fantasztikus kvartettet állított össze, amellyel újabb témáit is nagy lelkesedéssel dolgozza ki, a régiek pedig új köntöst kapnak. Inkább akusztikus felfogást képvisel a díjnyertes fiatal brit zongorista, Gwilym Symcock, akit már a magyar közönség is hallhatott egyszer. Amikor Methenyvel először ültek le hangszerükhöz kettesben két éve, napestig fel sem álltak, olyan sok mondanivalójuk volt egymásnak zeneileg. Metheny egy másik új tagot is elhívott ezúttal: a maláj származású ausztrál bőgőst, Linda Oh-t, aki mindenhol szenzációt kelt, akárhol fordul meg. Metheny csodálja, hogyan képes a többi zenésszel és a közönséggel is azonnal kapcsolatot teremteni. A dobos szerepét viszont már a 2000 óta több Metheny-felállásban megcsodált, a Birdman című film zenéjével saját jogán is világsztárrá avanzsált, nálunk már szintén megfordult Antonio Sanchez viszi tovább.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

vígjáték esőnap július 21.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!