JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG: https://www.jegy.hu/program/a-valtozas-napja-160910
Buddha tál
A Buddha-tál lényege, hogy mindegyik ételcsoport megtalálható rajta, a megfelelő arányban.
A végtelenségig variálható.
Mindig a legjobb, ha idény-, és helyi zöldségeket használunk.
Próbáljuk minél színesebben összeállítani a tányérunk tartalmát.
hüvelyes: ½ bögre (bögre = 2,3 dl) főtt bab / csicseriborsó / lencse / sárgaborsó
gabona vagy magas keményítőtartalmú zöldség: ½ bögre főtt rizs/ köles /quinoa / kukorica /krumpli
zöldség: 1 bögre alacsony keményítőtartalmú zöldség
zöld levelesek: legalább ½ bögre: bébispenót, rukkola, római saláta, kel, stb.
növényi zsír: negyed avokádó / 1 kis marék olajos mag (dió, kesudió, mandula, stb.)
/ 1 evőkanál őrölt lenmag / 1 evőkanál tahini vagy (cukormentes) mogyoróvaj / olivabogyó