Program


A sumir Bau és a magyar Boldogasszony

A sumir Bau és a magyar Boldogasszony

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 11. szerda, 18:00

A sumir Bau istennő és a magyar Boldogasszony azonosságának bizonyítása. A vetített képes előadás a naptár régi magyar névünnepei alapján hasonlítja össze Bau istennő, Lagas város védistennőjét a magyarság Boldogasszonyával.  A középkori naptári ünnepek a fogamzástól a magzat világrajöveteléig követik a sumir és a magyar "istennő" asszonyi sorsát. Bau istennő 7 leányának a feladatköre pontosan megegyezik a Boldogasszony élet- és magzatvédő szerepével.  A két nőalak, ill. a feladatkörük között olyan nagy a hasonlatosság, hogy nem véletlenek egybeeséséből, hanem egyenesági leszármazásból fakad.  

 

Előadó: Marton Veronika, sumerológus, Badinyi Jós Ferenc tanítványa

Helyszín: H13 (1085 Budapest, Horánszky utca 13.)                             

Információ: +36 20 312 5925

Ajánlatunk


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Igazi világzenei szenzációnak lehetünk szem- és fültanúi a 10. Nemzetközi Auer Fesztiválon. A jazz, a rock, a világzene és a filmzene ötvözeteként született kuriózum garantálja a felfokozott hangulatot!

Kövess minket!


További ajánlataink


BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!