program


A Hallgatás Napja 4.koncert (zenei fesztivál) V4 String Quartet (Szeghy Iris/Vajda G./Lutoslawski)

A Hallgatás Napja 4.koncert (zenei fesztivál) V4 String Quartet (Szeghy Iris/Vajda G./Lutoslawski)

Két nap, tíz koncert, három ősbemutató, számtalan művész és együttes, és legfőképp elmerülés korunk zenéjének sokrétű kínálatában – ezt ígéri a Concerto Budapest kortárs zenei fesztiválja, A HALLGATÁS NAPJA, november 19-20-án, két helyszínen, a BMC-ben és a Magyar Zene Házában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Lørdag, 19. November 2022 18:30

A HALLGATÁS NAPJA 2022
A Concerto Budapest Kortárs Zenei Fesztiválja
Művészeti vezetők: Eötvös Péter és Keller András

Keller András, a fesztivál alapítója nem véletlenül választotta a „hallgatás” összetett fogalmát 2015-ben, a fesztivál születésekor. „A Hallgatás Napja mindenekelőtt a nyitott, elfogulatlan és elmélyült zenehallgatás kitüntetett ideje lesz” – nyilatkozta. „Ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel célom, hogy a koncertek sűrítettsége által olyan dimenziókat hozzak létre, melyek előre nem meghatározható módon csak ott, a helyszínen tudnak megvalósulni”.

A fesztivál lényegét Eötvös Péter - a fesztivál társművészeti vezetője, valamint a Concerto Budapest első vendégkarmestere – így fogalmazza meg:
„A fesztiválnak már maga a neve is egy csoda. A hallgatás magyarul kétértelmű szó, de mindkét jelentéséhez alapvetően pozitív magatartásformát társítok. A hallgatás egyik jelentése a csend. Az alapállapot. A zene alapállapota is. A csendből jönnek ki a hangrezgések. A másik jelentése a figyelem. Az „odahallgatás”. Amikor zenét hallgatunk, nem mindegy, hogy kikapcsolódunk, vagy bekapcsolódunk. A Hallgatás Napja a bekapcsolódást jelenti egy olyan különleges koncertfolyamba, mely rendkívül tarka és változatos, egymáshoz egész finom szálon kötődő művek egymásutánját jelenti.”
Eötvös Péter szerint a program zenei ínyencség: „A Hallgatás Napján végre megszűnnek a műfaji korlátozások, szabadon repkedünk a különböző évszázadokban, stílusokban, kisegyüttes, nagyegyüttes, szólisták…  Mint egy kulináris élvezet egy Michelin-csillagos étlapról.”

4. koncert
18.30–19.30 Könyvtár

SZEGHY Iris: 3. vonósnégyes „Hommage à Mednyánszky”
VAJDA Gergely: Fényjáték: Fekete-fehér-szürke – vonósnégyesre
LUTOSŁAWSKI: Vonósnégyes
V4 String Quartet (Miranda Liu, Rumler Dániel hegedű, Tomáš Krejbich brácsa, Bartosz Koziak cselló)

Aktuelt


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A finn színházi élet egyik legfontosabb alkotójának darabja érzékeny és szórakoztató helyzetekben mutatja meg, miként próbál alámerülni három igaz barát a férfilélek különös mocsarába.

Follow us!


PÅ PLAKATEN


Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

Gamer Symphony – látványos game music show ikonikus videójátékok zenéjével, pazar, az eredeti videójátékok hangulatát idéző látvánnyal, táncprodukcióval és cosplay-show-val.

HOBO 80 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Földes László Hobo jövőre ünnepli 80. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán egy közös ünneplésre hívja közönségét 2025. február 15-én a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.