Program


Yuja Wang szólóestje
3

Yuja Wang szólóestje

Müsor:
Beethoven, Scarlatti és Sosztakovics művei

Aktuális előadások


Elfogyott
Szép

Yuja Wang szólóestje

Vigyázat, robbanásveszély! Zenei produkciók hallatán ritkán jut eszünkbe ez a figyelmeztetés. Aki azonban ismeri a világhírű, New Yorkban élő kínai zongoraművésznő játékát, annak talán már eszébe jutott, hogy Yuja Wang ujjai alatt olykor valósággal sistereg a klaviatúra. Játéka olyan feszes, lendületes és bravúros, annyi energiát áraszt magából, hogy hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Hogy ezúttal szólóesten üdvözölhetjük, kivételes alkalom, pirosbetűs ünnep a fekete-fehér billentyűk rajongói számára.

A pekingi születésű Yuja Wang hatévesen kezdett zongorázni, tanulmányait előbb szülővárosa konzervatóriumában végezte, később azonban, mint oly sok más rendkívüli tehetség előtt, előtte is kinyílt minden ajtó. Megadatott számára, hogy már tizenöt éves korától a nagyhírű philadelphiai Curtis Institute falai között képezze tovább magát, a legendás Gary Graffman növendékeként. Graffman neve önmagában is sokatmondó, ám ha hozzátesszük, hogy tanárai közé tartozott Rudolf Serkin és Vladimir Horowitz is, megérthetjük, milyen hagyományokat adott tovább Yuja Wangnak. A zongoraművésznő az elmúlt évtizedekben meghódította a világot, mondhatjuk, igazi világpolgárrá lett, hiszen a legnagyobb koncerttermekben, a leghíresebb fesztiválokon lépett már fel, olyan karmesterekkel, mint Abbado, Maazel, Mehta, Dudamel. Kocsis Zoltán is többször hívta Budapestre szólistának, e találkozásoknak köszönhetően kerültek fel Wang repertoárjára Bartók zongoraversenyei, a 2016-ban elhunyt magyar zongoraművész-karmesterről pedig a legnagyobb tisztelettel nyilatkozott: „Kocsis egy zseni.” Yuja Wang lemezein kivételes tökéletességgel szólalnak meg a klasszikusok, a romantikusok és a 20. század mesterei Mendelssohntól Prokofjevig, Brahmstól Ravelig, Schuberttől Szkrjabinig. Nyitottsága, stiláris alkalmazkodóképessége nem ismer határokat. Ezt budapesti szólóestjén is megtapasztalhatjuk majd, amikor játéka három egymástól gyökeresen különböző alkotó: Scarlatti, Beethoven és Sosztakovics gondolatait közvetíti.

Rendező: Müpa

Kövess minket!


További ajánlataink


Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

akár -30%
ÉVADNYITÓ HANGVERSENY Jegyvásárlás

JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!