Program


Vincent Peirani: Jokers / LISZT ÜNNEP 2022

Vincent Peirani: Jokers / LISZT ÜNNEP 2022

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 21. péntek, 20:00

Közreműködik: Vincent Peirani – harmonika, Federico Casagrande – gitár, Yoann Serra – dob

 

Vincent Peirani számtalan művésszel dolgozott már együtt, játszott duóban és kvintettben, a jazz mellett írt sanzont és filmzenét is. Ezúttal egy számára új kombinációban, trióban szerette volna magát kipróbálni. Az olasz gitárossal, Federico Casagrandéval és a francia jazzélet egyik legaktívabb dobosával, Yoann Serrával olyan formációt alakított,  melyben bármelyik muzsikus képes átvenni valamelyik társa szerepét. Egy játék, melyben kizárólag jokereket osztottak, de nem felülírják, hanem kiegészítik egymást. Minden megengedett, minden szereplő főszereplő is, mégis minden pillanatban egy irányba tartanak.

A trióban való játék sajátosságát és különlegességét Peirani az alábbi hasonlattal érzékeltette: a nagy tömegben repülő madarak, például a seregélyek mozgása gyakran olyan hatást kelt, mintha egy központi irányító akarat hozná létre. Ezt a csodálatos természeti jelenséget hívják murmurációnak. Nincs vezető, de minden egyes szereplő tökéletesen egymásra hangolva hoz létre egy koordinált egészet.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


Tartson velünk egy igazi házibuliba!

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kövess minket!


További ajánlataink


Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találd meg saját válaszod a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!