Program


„Van a Bajza utca sarkán egy kis palota…” - Helytörténeti séták Katona Csaba történésszel

„Van a Bajza utca sarkán egy kis palota…” - Helytörténeti séták Katona Csaba történésszel

Zerkovitz Béla slágerét, amely a Csókos asszony című operettben hangzik el, szinte mindenki ismeri. A történet szerint Pünkösdi Katókát báró Tarpataky invitálja meg Bajza utcai palotájába, az ifjú hölgy pedig előbb elutasítja, majd meghiúsult eljegyzése után elfogadja a meghívást, és megjelenik báró Tarpataky estélyén a Bajza utcában, ahol történetesen épp a vőlegénye az egyik fellépő.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 17. szombat, 10:00

Hogy vajon Zerkovitz egy konkrét épületnek állított emléket operettje betétdalában vagy nem, alighanem rejtély marad. A Bajza utca azonban számos izgalmas kérdésre ad választ. Mindjárt az első az, hogy ki volt a névadó, és miért épp róla kapta nevét a hosszú utca? Hol élt Jókai Mór vagy Stróbl Alajos, hol lakott Illyés Gyula vagy Szilárd Leó, és mi az az Epreskert? A sétán e „titkok” nyomába eredünk.

A találkozó helye: VII., Bajza u. 2. sz. előtt

A séta időtartama kb. 2 óra.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Kövess minket!


További ajánlataink


Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Klasszikus bravúrok

Magyar Állami Operaház

A Magyar Nemzet Balett talán legelegánsabb estjére invitálja a nézőt: a szimfonikus zenekarral kísért, klasszikus technikára épülő egyfelvonásos táncművek a…

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!