Program


Útibeszámolók - Észak-Magyarország szerelmes hegyei, a Mátra és a Bükk

Útibeszámolók - Észak-Magyarország szerelmes hegyei, a Mátra és a Bükk

6. évadához érkezett sorozatunk, amelyben a világ különböző tájainak, országainak, népeinek megismerésén túl meghívott utazóinktól környezettudatosságról, toleranciáról, elfogadásról, az élőlények tiszteletéről is sokat tanulhatunk, de rengeteg ötletet, praktikát is megosztanak közönségükkel. Tartsanak velünk!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 17. csütörtök, 18:30

Észak-Magyarország szerelmes hegyei, a Mátra és a Bükk

Előadó: Demecs Norbi túravezető

Az Északi-Középhegység uralkodó tömbjei, a vulkáni eredetű Mátra és a többnyire mészkőből álló Bükk több okból is hazánk legendás helyszíneit képezik. Nemcsak az itt rejlő természeti kincsek, de a mítoszok és hagyományok miatt egyaránt változatos és különleges vidékre évente sok százezer utazó látogat el, hogy felkeresse az erdők, a hegyek és a völgyek rejtette értékeket.

A legenda szerint a Mátra és a Bükk hegyek formájába zárt szerelmespárként emelkednek az Alföld északi peremén, s az ő szerelmük szülötte az Eger-patak, mely útja során számos gyönyörű vidéken kanyarogva, hosszú utat megtéve végül a Tiszába torkollik.

Virtuális utazásunk során körbejárjuk a Bükköt és a Mátrát: letekintünk a legszebb kilátóhelyekről, elbarangolunk a legnagyobb erdők mélyére, megcsodáljuk a vadvirágos réteket és hajdani legelőket, felkapaszkodunk a legmagasabb csúcsokra, de vízesések, tavak és szurdokok is szerepelnek a repertoárban. Nem hiányozhatnak a sorból csodás kastélyok és hajdani lovagvárak sem, valamint titokzatos mítoszok és megmagyarázhatatlan történetek is elhangzanak: ellátogatunk a mátrai Boszorkányok köveihez, felkutatjuk, hol veszítette életét Gabi, a favágó, szakrális helyszínek történetét és Mária-jelenéseket elevenítünk fel, leereszkedünk a Kukucsó-völgybe, a magyar ipartörténelem hajdan legjelentősebb siklóvasútjának helyszínére, megnézzük a Faktor-réti Madonna arcképét és arra a kérdésre is megkeressük a választ, hogy miért lett a kőistállóból Istállós-kő.

Gyógyító levegőjű hatalmas, gótikus bükkerdők, török-kori emlékek és izgalmas, szájról-szájra hagyományozódott történetek várnak ránk Észak-Magyarország szerelmes hegyeinek vidékéről, a Mátrából és a Bükkből.

Ajánlatunk


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találd meg saját válaszod a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!