Program


Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds - Budapest Workshop Ensemble / Blood Oath Band Project

Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds - Budapest Workshop Ensemble / Blood Oath Band Project

Ulrich Krieger zeneszerző / előadó, szaxofonos két, egymástól merőben különböző projektjét mutatja be budapesti zenészekkel a Trafóban.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 17. hétfő, 20:00

Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds
Budapest Workshop Ensemble
Blood Oath Band Project

Krieger klasszikus/kortárs szaxofont, zeneszerzést, elektronikus zenét és zenetudományt tanult Berlinben és New Yorkban. Magyaroszágon talán a legismertebbek a Zeitkratzer-rel közös munkái, de pályája során együttműködött többek között Lou Reeddel, a Fausttal, a Merzbow-val, Thomas Könerrel, Carl Stone-nal, John Zornnal, Lee Ranaldóval, Christian Marclay-vel, Laurie Andersonnal, LaMonte Younggal, Phill Niblockkal, Radu Malfattival, Michael Pisaróval, a Berlini Filharmonikusokkal, az Ensemble Modernnel, a PARTCH Ensemble-lal. A California Institute of Arts egyetmeen a zeneszerzés, az experimental sound practices és a rockzene professzora. Kutatási területe az újzene és az avantgárd rock kereszteződése, mely mára a kortárs rockkultúra peremvidékén, a zaj, a metál, a csend és a kísérleti kamarazene találkozásának határterületein mozog. Gyakorlata nem fogadja el a stíluskategóriákat, a 21. századi műfajok  között létezik, ugyanakkor a szaxofon erősített hangjának alkalmazásával különféle egyedi, csak rá jellemző hangzásokat képes létrehozni.

Budapesti zenészekkel együttműködve két különböző felkészülési folyamat előzi meg a Trafóbeli koncertet:
Az egyik a CEU és a Jazzaj közös szervezésében létrejövő Connect Silver Seeds workshop, melynek résztvevői Ulrich Krieger és Darázs Ádám irányításával, különböző szabad hangszerelésű kompozíciókat illetve az irányított improvizációs gyakorlatokat ismerhettek meg, és mutatnak be az esten.
A másik pedig, melynek eredményét a koncert második felében hallhatjuk, a Blood Oath zenekarra írt darabokból áll, melyet a magyar rock és kísérleti zenei élet fontos szereplői tanultak meg és mutatnak be.

A Blood Oath projektről Ulrich így írt:
"A Blood Oath egy noise-metal zenekar, amely szabadon lebeg a death és doom metal, a dark ambient és a kísérleti zeneszerzés között.
A Blood Oath kreatívan figyelmen kívül hagyja a különböző stílusok és műfajok konvencióit, és egy új, izgalmas és felpezsdítő ambient-noise-metal formátumban egyesíti őket, ahol a kompozíció ugyanolyan fontos, mint az improvizáció, a sűrűség találkozik a ritkasággal, és a vaskos noisefelületek pontosan megírt riffekkel cserélődnek.
A Blood Oath újradefiniálja a szaxofont, mint elektromos rockhangszert, amelyet egy pedáltáblán keresztül dolgoznak fel, az elektromos gitárt helyettesítve.
A Blood Oath kíméletlen."

Alkotók
Ulrich Krieger - szaxofon, elektronika / saxophone, electronics
Mészáros Ádám - gitár / guitar
Keszei Krisztián - gitár / guitar
Gryllus Samu - basszusgitár / bass guitar
Pándi Balázs - dob / drums

Támogatók: CEU Culture Hub, California Institute of Arts, Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!