Program


Trainspotting (1996) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Trainspotting (1996) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Amikor Danny Boyle filmre vitte Irvine Welsh regénye nyomán a Trainspottingot, Guy Ritchie még csak a szárnyait próbálgatta. Azért a Müpamozi mostani sorozatából már kiderülhetett, hogy a fekete komédia a brit film mélyen gyökerező és mindmáig élő műfaja, sőt szemléletmódja.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 24. hétfő, 19:00

Trainspotting (1996) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

Amikor Danny Boyle filmre vitte Irvine Welsh regénye nyomán a Trainspottingot, Guy Ritchie még csak a szárnyait próbálgatta. Azért a Müpamozi mostani sorozatából már kiderülhetett, hogy a fekete komédia a brit film mélyen gyökerező és mindmáig élő műfaja, sőt szemléletmódja. A Trainspotting karakterei drogosok, akiknek életét szinte faltól falig kitölti a tudatmódosítóktól való függőség. De senki ne számítson szociodrámára: a világban és az anyagban való elveszettségük fanyar, ironikus történetté fajul.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy 1996-ban még Danny Boyle sem volt felkapott rendező. A part, a Gettómilliomos és a 127 óra később jöttek. Kétségtelen, hogy a Trainspotting fordulópont volt a pályáján. Pofátlan, szókimondó, helyenként felháborító látványokkal operáló filmjében nem nehéz felfedezni a '60-as, '70-es évek bátor, stílusteremtő brit filmjeinek ízét-illatát. De mindez nem jöhetett volna létre, ha a skót író, Irvine Welsh regénye nem adta volna meg hozzá a kellő lökést. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy a drogfogyasztás deviancia, és passz. Ez sokkal inkább generációs film: egy olyan nemzedék képe, amelynek tagjai már nem lázadnak, már a szembenállásukat sem fogalmazzák meg, inkább kivonulnak a maguk kicsi és egyre szűkülő világába. Hőseink „máshol vannak”. Ami pedig az őket körülvevő világ nagy dolgait illeti… Bocs, hát vannak még olyanok az univerzumban? A film siker lett, mára pedig klasszikussá vált: jelenleg a tizedik helyen áll a minden idők száz legjobb brit filmjét felsoroló listán.

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Pintér Béla - Darvas Benedek: Gyévuska Szép

Pintér Béla és Társulata, UP Rendezvényterem

A Gyévuskában tisztek, honvédek, hozzátartozóik, munkaszolgálatosok bonyolítják a második világháború korában játszódó cselekményt Pucciniba oltott slágerek, magyar nóták és katonaindulók…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!