Program


TÉLI VÁGYAKOZÁS - Csajkovszkij / Mozart / Liszt / R. Strauss - Berecz Mihály, Farkas Róbert E/3.

TÉLI VÁGYAKOZÁS - Csajkovszkij / Mozart / Liszt / R. Strauss - Berecz Mihály, Farkas Róbert E/3.

Műsorunk négy darabja három különböző évszázadot ölel fel: Mozart zongoraversenye 1777-ben, a Rózsalovag 1911-ben keletkezett, Liszt és Csajkovszkij a romantika korában, a 19. században komponálták műveiket. A zongoraversenyen kívül mindhárom mű a szerelemről szól, a szerelmesek egymás iránti boldogító, ám néha fájdalmas vágyódásáról.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 7. csütörtök, 19:00

MŰSOR

Csajkovszkij: Francesca da Rimini – fantázia Dante nyomán
Mozart: Esz-dúr zongoraverseny K. 271 „Jeunehomme”
Liszt: Szerelmi álmok No. 3 (zenekari változat)
R. Strauss: Rózsalovag – szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Berecz Mihály – zongora

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
Műsorunk négy darabja három különböző évszázadot ölel fel: Mozart zongoraversenye 1777-ben, a Rózsalovag 1911-ben keletkezett, Liszt és Csajkovszkij a romantika korában, a 19. században komponálták műveiket. A zongoraversenyen kívül mindhárom mű a szerelemről szól, a szerelmesek egymás iránti boldogító, ám néha fájdalmas vágyódásáról. Irodalmi alapanyaga Csajkovszkij zenekari fantáziájának van, nem kisebb mű, mint Dante Isteni színjátéka egyik epizódja.

Berecz Mihály 1997-ben született Budapesten. A zenetanulást hegedűvel kezdte, később tért át zongorára, diplomáját a Londoni Királyi Zeneakadémián szerezte meg. 2017-ben megnyerte a Pályakezdő Zongoraművészek Versenyét Berlinben. 16 évesen már fellépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, ahol Ravel G-dúr zongoraversenyét játszotta Kocsis Zoltán vezényletével. 2021-ben a zürichi Anda Géza verseny Liszt-Bartók különdíjasa lett, ugyanebben az évben megkapta a Junior Prima Díjat. 2022 januárjától a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára. 2022 februárjában a Cziffra Alapítvány Tehetség-díjasa.

A hangversenyen Farkas Róbert vezényel, aki 2021 óta zenekarunk vezető karmestere.

Ajánlatunk


Az Aranyakkord formációt Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Kövess minket!


További ajánlataink


BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

The Bootleg BEATLES

Erkel Színház

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre érkezik a legjobbnak tartott Beatles-show immár két felejthetetlen koncertre!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!