Program


Tavaszi áldozat - Lakodalom • A 30 éves Bozsik Yvette Társulat

Tavaszi áldozat - Lakodalom • A 30 éves Bozsik Yvette Társulat

A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának 100. évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat Tavaszi áldozatának felújított változata, megújult jelmezekkel, szcenikával és koreográfiával, a Nemzeti Táncszínház felkérésére.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 22. péntek, 19:00

Igor Stravinsky orosz korszakából való zenék közül a Tavaszi áldozat ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. Az eredeti koreográfia kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és Nizsinszka darab orosz rituális világa, ezt ötvözi a koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával. A Bozsik Yvette Társulat az idén 30 éves, a darabbal ezt az évfordulót is ünnepeljük.

A Lakodalom című darabot Bozsik Yvette nagyapja emlékére készítette 1996-ban a Közép-Európa Táncszínház felkérésére, most újragondolva, új jelmezekkel és díszlettel, felújított koreográfiával került bemutatásra, a 30 éves Bozsik Yvette Társulat ünnepi programsorozatának részeként a Nemzeti Táncszínházban. A darab szürreális családi kép egy falusi esküvőről. Két családot megismerve találkozhatunk szenvedéllyel, szerelemmel, féltékenységgel és előítéletekkel. A koreográfiában úgy keverednek a hagyományos néptánc elemei groteszk megjelenésben a modern tánc gesztusaival, ahogy Lajkó Félix zenéjében a népzene, a jazz és a modern zene. Bozsik Yvette az előadással emléket állít a gyermekkorának, és szeretett csodálatos nagyapjának, Cseh Istvánnak. A főszerepet a társulat alapító táncművésze, Vati Tamás alakítja.

 

Tavaszi áldozat
táncolják: a Bozsik Yvette Társulat és vendégtáncosai
zene: Igor Stravinsky
tér, fény: Pető József
jelmez: Juristovszky Sosa
koreográfus-asszisztens: Krausz Alíz, Vislóczki Szabolcs
koreográfus: Bozsik Yvette

Lakodalom
előadják: a Bozsik Yvette Társulat és vendégtáncosai
zene: Lajkó Félix szerzeményei és hawaii dalok felhasználásával
tér: Vati Tamás
jelmez: Bozóki Mara eredeti jelmezei alapján Bati Nikoletta
fény: Pető József
próbavezetők: Soós Erika, Vislóczki Szabolcs
koreográfus: Bozsik Yvette

Támogatók: NKA, Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, KIM

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

Kövess minket!


További ajánlataink


Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

De kié lesz a kutya? - válási komédia Szép

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Bujtor István Szabadtéri Színház

"Majd ha a gyerekek felnőttek.” „Ha útjukra indítottuk őket, minden álmunkat valóra váltjuk.” Ismerős tervek, szép haladékok sokaknak. De mi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!