Program


„Szállj ki bánat a szívemből...” flamenco előadás

„Szállj ki bánat a szívemből...” flamenco előadás

Más kultúra - egy élet, más származás - egy nyelv, más dal – egy üzenet. Kultúránk eltérhet, származhatunk más országból, énekelhetünk más dalt, mégis a boldogság, a bánat, a szerelem és a fájdalom érzései összekötnek bennünket. Ez az előadás ezen gondolatok mentén jött létre: a flamenco és a magyar népdalok ötvözetével, négy nemzetiség együttműködésének eredményeképpen.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 21. péntek, 19:30

„Szállj ki bánat a szívemből…” flamenco előadás

Más kultúra - egy élet, más származás - egy nyelv, más dal – egy üzenet. Kultúránk eltérhet, származhatunk más országból, énekelhetünk más dalt, mégis a boldogság, a bánat, a szerelem és a fájdalom érzései összekötnek bennünket.

Ez az előadás ezen gondolatok mentén jött létre: a flamenco és a magyar népdalok ötvözetével, négy nemzetiség együttműködésének eredményeképpen.

Szegőfi Luca „La Lucita” táncművész az előadás rendezője, aki 26 évvel ezelőtt kezdte táncos tanulmányait a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhelyben. Az együttesben töltött évei alatt elmélyült a magyar néptánc és népzene világában, mely flamenco előadásaiban is tükröződik. Az elmúlt 14 évben a flamenco bölcsőjétől, az andalúziai Granadától kezdve San Franciscoig közismert autentikus flamenco táncmesterek képezték. Számos flamenco előadás rendezője és előadóművésze.

Az előadás népzenei előadói Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, a Prima Díjas Zsikó Zenekar énekesnője, a „Fölszállott a Páva” tehetségkutató műsor mentora, előadója, valamint Kuczera Barbara hegedűs, aki amellett, hogy a magyar autentikus népzene meghatározó alakja, a Nox, valamint a Makám világzenei zenekarokból is ismert.

A koncert külföldi flamenco előadói között találjuk Morenito de Triana, flamenco gitárművész és énekest, aki a szomszédos országok legismertebb flamenco művésze. 1998 óta számos zenei formáció alapítója, mint például a Lágrima, Bajani Flamenca vagy a Flamenco Experience 6. A zenekar további tagjai Alex Torres, perui származású gitárművész, akinek előadásaival az elmúlt 15 évben Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Európában is találkozhatott a közönség, valamint Mateo Garriga cseh előadó, aki a cajon mestereként - mely a flamencoban széles körben használt ritmushangszer – nemzetközi fesztiválok és koncertek rendszeres fellépője.

Jegyek a helyszínen még vásárolhatók.

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!