Program


Stereo Akt: Emlékek klinikája

Stereo Akt: Emlékek klinikája

Egy radikális szabadságpárti puccs fegyveresei elfoglalnak egy tévé stúdiót, hogy élő adásban szólítsák fel a lakosságot: álljanak ellen az uralkodó hatalom új, „Tiszta Szem” elnevezésű programjának, amelynek célja a lakosság fájdalmaktól történő elszigetelése.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 24. péntek, 20:00

A kormány a rossz hangulattól és a káros behatásoktól akarja megvédeni az állampolgárokat, ennek módja többek között egy biológiai kísérlet, amely új látásmódot, általános elégedettség érzetet biztosít a lakosságnak. A fegyveresek „Tiszta Szem” program ellen lázadó erőszakos akciója azonban nem talál követőkre, és a nap végére elbukik.
 
Az egykori tévéstúdióban túszul ejtett nézők évekkel később hosszú álomból ébrednek egy rehabilitációs klinikán, ahol kellemetlen emlékeik kisatírozásával próbálják őket visszaintegrálni a fénykorát élő társadalomba. De csak azok számára jut hely, akik hajlandóak megtanulni az új szemmel látni, és képesek felejteni.
 
A Klinika dolgozói kiválasztanak egy férfit - az egykori terrortámadást meghiúsító Áront -, aki újra éli saját múltjának keserű élményeit. Emlékeit az ápolók idézik fel, és játsszák újra, akár egy élő panoptikumban. Egy mesélő narrátor - a Főorvos -, és személyzete mindvégig vezeti a nézők figyelmét, segít értelmezni a látottakat, élőben rendezi az eseményeket, az előadást.
 
Ebben az utópia-rémmesében azzal foglalkozunk, hogy milyen a modernkori agymosás, hogyan jut el a média és a politika azokhoz a „gyenge pontjainkhoz”, amin keresztül megvásárolhatóvá válunk, és hogy hogyan működik a szándékos izoláció – tényektől, információtól, más kultúráktól, végső soron egymástól.
 
A Tiszta Szem eszménye nemrég még tudományos-fantasztikus képzelgésnek tűnt. Mára bebizonyítottuk, hogy nem csak egy fanatikus gyülekezet vagyunk. Szertefoszlottak a hiedelmek, és az állam támogatásának hála mindenki számára elérhetővé vált a szorongás nélküli élet. Felvirradt az új világ napja, amelyben mindenki hittel él.
 
Szereplők: Hajduk Károly, Hay Anna, Julia Jakubowska, Ördög Tamás, Terhes Sándor
Zene: Bartha Márk
Látvány: Horváth Jenny
Videó animáció: Karcis Gábor
Technikai vezető: Szapu Márk
Produkciós asszisztens: Szabó Julcsi
Producer: Rácz Anikó
Dramaturg: Thury Gábor
Rendező: Boross Martin

A Trafó és a STEREO Akt közös produkciója.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!