Program


Soproni Táncfórum: Nomád Nemzedék Társulat - Varázsfurulya

Soproni Táncfórum: Nomád Nemzedék Társulat - Varázsfurulya

Nomád Nemzedék Társulat

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 27. szerda, 18:00

Novák Péter rendező adaptációjában a történet az eszményi szeretet és barátság veszteségének darabja. Szereplői egy valamikori családi idill széthullásának, az elsöprő szerelemnek, az elmélyülő barátságnak, a természetes életigenlésnek, a frusztrált agressziónak epizódjait élik meg egy esküvő keserédes kulisszáiban, hogy ott szembesüljenek jövőjük három próbatételének – beteljesülés, elhidegülés, elválás – kihívásaival.

A rendező, Novák Péter így vall a darab megszületésének a szándékáról: Alapproblémáink, viszonyrendszereink, a szüleinkkel, a párunkkal, a gyerekeinkkel való kapcsolataink mind-mind ismétlődő felállások, melyekről érdemes beszélni a táncszínház eszközeivel is.

Az előadás felvonultatja Mozart operájának közismert archetípusait, de kifejezetten érzelmi viszonyulásaikra helyezi a hangsúlyt. Többek között Fodor Géza operaelemzéséből kiindulva úgy mutatjuk be a szereplőket, mint „személyes, legmélyebb és legelevenebb jellemvonásaikból fakadó megoldásokat a szerelem életproblémájára”. A Varázsfurulya című előadás rólunk szól, a néptánchoz, a kultúrához, a múlthoz való viszonyunkról, valamint a mindennapokban tapasztalt értékválságról, ideológiai csatározásokról, melyek körül vesznek.

 

Alkotók, közreműködők

Előadják:

Tamino: Béhr Márton

Pamina: Kovács-Gál Nóra/Somogyi Eszter

Sarastro: Appelshoffer János

Éjkirálynő: Rémi Tünde

Papagena: Balogh Melinda

Papageno: Molnár Gábor

Monostatos: Görög Zoltán

Táncosok: Bodnár Dániel, Santana Cadena Diána, Józsa Tamás, Kovács Gábor, Sosovicza Fanni, Tóth Melánia

Folk zenekar: Cseszák Zsombor, Csoóri Sándor, Csurkulya József, Pandák Viktor, Bősze Tamás Jean-Pierre, Légrádi Gábor/Babindák István

Anima Musicae Kamarazenekar: G. Horváth László, Szabó Tamás, Bartók Tamás, Horváth Benjamin

 

Munkatársak:

Rendező: Novák Péter

Dramaturg: Sediánszky Nóra

Zeneszerző: Lázár Zsigmond

Rendezőasszisztens: Sárosi Emőke

Koreográfus: Appelshoffer János és Rémi Tünde

Produkciós vezető: Tóth Ferenc

Producer: Dr. Balogh Júlia

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

„Improvizációs gasztroszínház – sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti szempontból több rétegben egymásra pakoljuk, aztán feltekerjük a hőfokot. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója, amikor arról kérdezik, milyen ez az előadás.

Kövess minket!


További ajánlataink


PETER BENCE

MVM Dome

A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét…

29. Duna Karnevál Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!