Program


Schumann zongorás kamarazenéje / 1. (Összkiadás élőben)

Schumann zongorás kamarazenéje / 1. (Összkiadás élőben)

Összkiadás élőben - Schumann
Schumann zongorás kamarazenéje/1

 több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 24. csütörtök, 19:00

Schumann: Fantáziadarabok, op. 88
Schumann: 1. (a-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 105
SZÜNET
Schumann: Keleti képek, op. 66
Schumann: 3. (g-moll) zongoratrió, op. 110

Hanna Weinmeister, Mary Ellen Woodside (hegedű), Rafael Rosenfeld (cselló), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora) A sorozat szerkesztője Várjon Dénes

Az Összkiadás élőben sorozat keretében ezúttal Schumann zongorás kamarazenei művei hangzanak el hat koncert keretében. A Nagy Francia Enciklopédia összeállítói egykor azzal a szándékkal rugaszkodtak neki az általuk ismert világ rendszerezésének, hogy kijelöljék benne „a bizonyos, a lehetséges és a kétes határait”. Részben hasonló célok vezérlik az összkiadások készítőit is, akár nyomtatott, akár – mint jelen esetben – „élő” összkiadásról van szó. Robert Schumann (1810–1856) életművében pedig különösen fontos e határok vizsgálata, hiszen a zenei közéletet épp az utóbbi években borzolta fel egy német pszichiáter azon felvetése, hogy Schumannt talán nem is mentális betegsége, hanem frusztrált és kétségbeesett felesége juttatta elmegyógyintézetbe. Mivel pedig a Schumann-œuvre mindenkori elemzői gyakran az elhatalmasodó elmebaj felől közelítettek a zeneszerző (főként kései) darabjaihoz, minden „áttekintő” vállalkozás jó alkalmat kínál e rég velünk élő nézetek és ítéletek felülvizsgálatára.

Ajánlatunk


Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem a „józan ész” hoz létre, de ami nélkül az életnek semmi értelme?

Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!