Program


Romengo - Akusztikus, autentikus

Romengo - Akusztikus, autentikus

Romengo: Lakatos Mónika (ének); Rostás 'Mazsi' Mihály (ének, gitár, szájbőgő); Lakatos 'Guszti' János (kanna, tánc, szájbőgő); Kovács Misi (hegedű); Novák Csaba (nagybőgő)

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 16. szerda, 19:00

Tekintettel arra, hogy a hagyományos, magyarországi oláh-cigányzenét játszó Romengo Együttes tagjai kivétel nélkül anyanyelvként sajátították el az általuk játszott zenét, a Zeneakadémia népzenei sorozatának címe – Akusztikus, autentikus – tökéletesen illik ahhoz, amit hallhatunk majd tőlük a színpadon. Bár repertoárjuk alapja a cigány népdalok világa, saját dalokat is előszeretettel játszanak, ezek azonban éppoly autentikus „népzenévé” válnak az előadásukban, mint bármi, amihez hozzányúlnak. Ahogy ők fogalmaztak egy interjúban: „A dalaink egy része a saját életünkön alapul, és természetesen a mi érzéseinket fejezi ki. De a tradicionális dalok hátterében is az áll, amit a cigányok megéltek, és az csak teljes átéléssel adható tovább. Ez mind megtörtént valamelyikünkkel.” A tíz éve alapított zenekar Európa több mint húsz országában koncertezett, s számos díjat nyert pályafutása során, ami nem csoda: zenélésük olyan energiákat, olyan őserőt szabadít fel, ami még a Zeneakadémia sokat látott, patinás falai között is különlegességnek számít.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


romantikus vígjáték két részben

A Teljes lényeddel című színházi est Polcz Alaine egész életén kísérli meg a hallgatóságot végigvezetni. Egészen fiatal korától az utolsó napokig. AZ ELŐADÁST KÖVETŐEN A NÉZŐK POZITÍV ÉLETSZEMLÉLETET ÁTADÓ INTERAKTÍV BESZÉLGETÉSEN VEHETNEK RÉSZT, AMELYRE KÜLÖN TUDNAK JEGYET VÁLTANI.

Kövess minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Látogass el a Magyar Menyasszony kiállításra és teljes árú belépőddel vegyél részt az Altamira barlangrajzai időszaki kiállításon, illetve vásárolj kedvezményesen…

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!