Program


Rohmann Ditta és a Concerto Armonico - C.P. Bach 230

Rohmann Ditta és a Concerto Armonico - C.P. Bach 230

Rohmann Ditta (cselló), Spányi Miklós (csembaló) Concerto Armonico Budapest Koncertmester: Homoki Gábor Művészeti vezető: Spányi Miklós

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 15. vasárnap, 19:00



C. P. E. Bach:
    F-dúr szimfónia, Wq 175
C. P. E. Bach:
    B-dúr csellóverseny, Wq 171
SZÜNET
C. P. E. Bach:
    Esz-dúr szimfónia, Wq 179
C. P. E. Bach:
    F-dúr csembalóverseny, Wq 12


C. P. E. Bach 1714-ben Weimarban született Johann Sebastian Bach második fiaként. Soha más tanára nem volt, mint apja, akit élete végéig végtelenül tisztelt. A maga korában Carl Philipp Emanuelt értették a Bach név hordozójaként. Apja műveinek újrafelfedezésével a 19. században a Bach-fiúk, köztük Carl Philipp Emanuel, erősen a háttérbe szorultak. C. P. E. Bach zenéjének mindig voltak szenvedélyes rajongói, tolmácsolói. Ma már világviszonylatban is ismertek azok a fáradozások, amelyeket ezen a téren Spányi Miklós és a Concerto Armonico együttes neve fémjelez. 1994-ben kezdték meg a svéd BIS Records számára felvenni C. P. E. Bach összes billentyűs hangszerre írott versenyművét. A húsz lemezből álló összkiadás végül 2014-ben lett teljes, a zeneszerző születésének 300. évfordulójára. A világviszonylatban is nagy port kavart sorozat ma már referencia a komponista zenéjének tolmácsolásában. A fokozatosan kiterjedő C. P. E. Bach-recepcióhoz járul hozzá a Concerto Armonico és művészeti vezetője Spányi Miklós azáltal, hogy C. P. E. Bach halálának 230. évfordulóján 2018-ban hangversenysorozatot indít a szerző darabjaiból a Zeneakadémia Solti Termében.

Ajánlatunk


A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Kövess minket!


További ajánlataink


De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!