Program


Párizsi absztraktok. Abstraction-Création - Adventi tárlatvezetés Mercs Jánossal és Mészáros Flóráva

Párizsi absztraktok. Abstraction-Création - Adventi tárlatvezetés Mercs Jánossal és Mészáros Flóráva

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création megakiállításunk adventi különleges tárlatvezetésére december 19-én vasárnap 13 órától!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 19. vasárnap, 13:00

A tárlat az 1930-as évek Párizsban tartózkodó nemzetközi absztrakt művészeit mutatja be grandiózus formában, 1500 m2en többek között Vaszilij kandinszkij, Moholy-Nagy lászló, Martyn Ferenc, Alexander Calder vagy Jean Arp műveit. A MODEM a kiállításra olyan intézményektől kölcsönzött, mint a párizsi Centre Georges Pompidou, a bécsi Belvedere, a franciaországi Musee d'Art Moderne et Contemporain de Saint-Etienne Metropole vagy a párizsi Galerie le Minotaure.

Az Adventhez kötődő alkalmon az irodalom és a művészettörténet találkozik egy speciális, ünnepi formában. Mercs János színművész, a debreceni Csokonai Színház tagja, aki 2019-ben Debrecenben Az év emberének és Az év kulturális szereplőjének járó titulust is elnyerte versekkel, levél részletekkel és egyéb írásokkal idézi meg az 1930-as évek francia fővárosát és művészetét. Miközben Mészáros Flóra művészettörténész, a Párizsi absztraktok kurátora és a téma kutatója vezetésével a tárlat tartalmába, az irodalom és a művészet 1930-as évekbeli találkozási pontjaiba és az Abstraction-Création működésébe nyújt betekintést. Közös vezetésük egyszerre idézi fel az Advent, a várakozás időszakában a reményekkel teli alkotók életét és ugyancsak reménekre épülő Párizs világát, amelyben az irodalom és képzőművészet szoros együttműködésben fonódott össze. A látogatók az Elveszett Generáció nagy íróinak megemlékezésein át, a műtermek leírásába, korabeli versekbe, a kávéházi kultúra működésébe, az Abstraction-Création alkotói között fonódó szerelmekbe, a társaság működésébe és a kiállítás tematikájába egyszerre látnak bele.

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött.A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ajánlatunk


AZAHRIAH TRIPLÁZIK A PUSKÁSBAN!

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ritkán hallható szvit, klasszikus versenymű, Bach előtti tisztelgés és egy szimfonikus életmű záróköve. Ezt kínálja az északi levegőt árasztó, helyenként mégis tüzes hangverseny, amelyet a BFZ rendszeres vendégkarmestere, a Deutsches Symphonie-Orchester Berlin és a Glyndebourne Festival Opera zeneigazgatója, Robin Ticciati vezényel.

Kövess minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Látogass el a Magyar Menyasszony kiállításra és teljes árú belépőddel vegyél részt az Altamira barlangrajzai időszaki kiállításon, illetve vásárolj kedvezményesen…

Alexis Michalik: A történetőrző

Hatan Társulat, Bethlen Téri Színház

Öt kiváló színész, Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Király Attila, Sipos Imre és Sipos Áron 36 karaktert formál meg ebben a…

akár -20%
R. Strauss: Ariadne auf Naxos Jegyvásárlás

Hagyomány, hogy a BFZ évada új operaprodukcióval indul. Fischer Iván a legváltozatosabb műveket választja ki Mozarttól Monteverdin át Brittenig, és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!