Program


OPTIKAI ILLÚZIÓK - Fedezzük fel az agy és a szem titkait!

OPTIKAI ILLÚZIÓK - Fedezzük fel az agy és a szem titkait!

Fedezzük fel az agy és a szem titkait!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 24. vasárnap, 9:00

Azt tartjuk igaznak, amit látunk. Mégsem hihetünk mindig a szemünknek, néha cserbenhagyhat a legélesebb szempár is… Vagy csak az agyunk űz tréfát velünk? Ízelítőt kínálunk a káprázatok, tévedések és megtévesztések lebilincselő világából. Káprázik a szem és megtorpan az agy!

A látás – Az érzékelésben az embernél a látásé a főszerep. Bár a szem fogadja az ingert, a munka oroszlánrészét az agy végzi.

Mimikri – Az álcázás mestereit sokszor nem könnyű észrevenni, de mi bemutatunk közülük néhányat. Az állatok és növények  között vannak olyan „trükkmesterek”, akik párt keresnek így, mások prédára lesnek vagy éppen a ragadozókat ijesztik el.

Művészet és illúzió – A képzőművészet évezredek óta él az illúziók játékával. Elsőként a művészek kísérleteztek a káprázat erejével, a lehetetlen és a lehetséges határait próbára tevő alkotásokkal.
Érzékcsalódások a mindennapokban – Lépten-nyomon illúziók áldozatai vagyunk. A természeti jelenségek, a divat, a reklámok, a katonai álcázások, de még az égbolton fénylő Hold is újabb és újabb illúzióval csapja be látásunkat.

A 3D története – Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogyan lehet térbeli képeket készíteni. Ennek az útnak néhány fontos állomását mutatjuk be, a sztereoszkóptól a hologramig.


Belépődíj:
- felnőtt: 800 Ft
- gyermek (3-14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) és pedagógus (igazolvánnyal): 600 Ft
- csoportos: 500 Ft (minimum 15 fős óvodai és iskolai és nyugdíjas csoport, 15 főnként egy kísérő belépése ingyenes)
- családi: 2 600 Ft (2 felnőtt és max. 3 gyermek)
 

Bővebb információ: http://www.fonixinfo.hu/optikai-illuziok-interaktiv-kiallitas-cikk

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!