Program


Operatúra - Operabeavató iskolai csoportok számára

Operatúra - Operabeavató iskolai csoportok számára

A beszélgetéssel is egybekötött előadáson számos operarészlet és izgalmas felvétel hangzik el, és Banai Sára tolmácsolásában, rendhagyó formában népszerű és kevésbé ismert operaáriák csendülnek fel.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 11. csütörtök, 11:00

Hogyan határozható meg az opera műfaja? Kik az operaénekesek, és miért énekelnek? Mi az a furcsa technika, amellyel megnövelik a hangjuk erejét? Hol találkozhatunk a hétköznapokban operával, és hogyan hallgassuk? Miért énekelnek nők fiúszerepeket? Igaz-e, hogy a hangmennyiség a testsúlytól függ? Hogyan gyakorol az énekes, hogyan készül egy-egy szerepre? Másképp készül-e az énekes egy koncertre, mint egy operaelődásra, vagy felkészülés szempontjából nincs különbség a kettő között? Miért mondják az énekesek, hogy toi toi toi? Mit határoz meg az énekes hangfaja? Vannak-e jelentős különbségek a színpadok között? Milyen az énekesek életmódja? Mitől függ, hogy kiből lesz jó énekes? Mennyi idő alatt lehet megtanulni énekelni? Naponta hány órát gyakorolnak az énekesek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a Müpa legújabb interaktív programja, amelynek keretében az opera műfaját, kulisszatitkait, az énekesek világát ismerhetik meg a gyerekek, kötetlen formában, sok élő zenével. A beszélgetéssel is egybekötött előadáson számos operarészlet és izgalmas felvétel hangzik el, és Banai Sára tolmácsolásában, rendhagyó formában népszerű és kevésbé ismert operaáriák csendülnek fel.

Ajánlatunk


Fenyő Miklós – Tasnádi István MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!