program


Oláh Krisztián Quartet

Oláh Krisztián Quartet

Oláh Krisztián zenéjének fontos részét képezik úgy a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, mint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája. Fő zenei motivációja az, hogy e két zenei világot minél szervesebb módon összekapcsolja és szintetizálja, dinamikus, élő kortárs zenei világ megformálásának igényével.  Læs mere

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Torsdag, 31. August 2023 20:00

A Quartet Krisztián legfontosabb zenei projektje, és ez nemcsak a dalokon, hanem azon az atmoszférán is érződik, amit a négy muzsikus képes megteremteni. A zenekar programja Krisztián saját szerzeményeire épül, de a tagok mind nagyszerű improvizatőrök is, így produkcióik szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, amely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot teremt. A hangzásvilágot ezen a koncerten vendégük, Fenyvesi Márton formálja tovább.

Oláh Krisztián zongoraművész, zeneszerző 17 éves korában elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazzverseny szólista díját, a következő években pedig nagy sikerrel szerepelt számos európai versenyen, Angliában, Litvániában és Hollandiában. Mindössze 20 évesen harmadik helyezést ért el a Montreux-i Jazz Fesztiválon, amelynek hozományaként részt vehetett egy kéthetes akadémiai képzésen, és olyan zenészekkel koncertezhetett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel vagy Joe Sanders. Elnyerte a Junior Prima, a Creative Art és a Gramofon díjat, kétszer kitüntették az Orszáczky-díjjal, és 2018-ban ő volt az első magyar jazz-zongorista, aki a Thelonious Monk Institute által rendezett nemzetközi zongoraverseny washingtoni döntőjébe jutott. 11:11 című darabját 2020-ban a Müpa zeneműpályázatán díjazták. 2022 decemberében Artisjus-díjat, majd 2023 februárjában a Cziffra Fesztivál Kreatív Művész díját érdemelte ki munkásságával. 2021 szeptembere óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének oktatója.

Zenéről és zeneszerzésről való gondolkodását alapjaiban változtatta meg, amikor 2020-ban elkezdett a Zeneakadémián zeneszerzést tanulni. A debütáló At the back of my mind című albumhoz (2020) képest a Crescendo (2022) anyaga annak a folyamatnak a lenyomata, ahogyan Krisztián az impulzív, ösztönös írásmódtól a tudatosság felé fordult. Harmadik nagylemezük Music for 24/7 címmel 2023 tavaszán jelent meg, Nagy-Britannia egyik emblematikus fúvós szekciója, a TRYPL Horns (Ryan Quigley, Paul Booth, Trevor Mires) közreműködésével. Az új anyagot a Quartet ebben a kibővített, héttagú felállásban mutatta be teltház előtt a Magyar Zene Házában.

Közreműködik:

Oláh Kálmán Jr - szaxofonok
Orbán György - nagybőgő
Serei Dániel - dob
Oláh Krisztián - zongora
vendég:
Fenyesi Márton - gitár

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

 

Aktuelt


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Follow us!


PÅ PLAKATEN


Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

Gamer Symphony – látványos game music show ikonikus videójátékok zenéjével, pazar, az eredeti videójátékok hangulatát idéző látvánnyal, táncprodukcióval és cosplay-show-val.

Metropolitan-közvetítések 2024/25

Müpa Fesztivál Színház Előadóterem

A New York-i Metropolitan Opera a 2024/25-ös évadban is világraszóló élményeket, eredeti megközelítéseket és nagy találkozásokat ígér a HD-közvetítések globális…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.