Program


"Muzsikáló madárház" - Kaláka koncert

"Muzsikáló madárház" - Kaláka koncert

,,Nálatok laknak–e állatok?” Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek ismerősen hangzik ez a kérdés. De ha már állatok, akkor esetleg madarak? Július 4-én a megszokottnál is több madárhang – csivitelés, károgás, kelepelés –, sok-sok vers és zene tölti be a városmajori parkot, illetve a Városmajori Szabadtéri Színpadot.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 4. vasárnap, 10:30

A legendás zenekar, amely több mint fél évszázada alkot, zenél, működik, most egy igazán különleges, Muzsikáló Madárház elnevezésű zenei összeállítással érkezik hozzánk.

A kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes 52 éve alakult és mintegy 1300 költemény hálálkodhat azért, hogy dalszövegeikké váltak. Dalaiknak száma kb. 1000 körül mozog, eddig 19 albumot jelentettek meg, koncertjeiken generációk és megint nem túlzunk, ha azt mondjuk: milliók nőttek fel. Számos versfeldolgozás, népdalok a világ minden tájáról, koprodukciók, televíziós és színházi produkciók főcímei és dalai fémjelzik munkásságukat, vagy elég csak a Magyar népmesék című, világszerte bemutatott mesesorozat zenéjét említenünk.

A legendás Kaláka messze nem csak egy népzenei elemeket használó, gyerekeknek zenélő formáció, hanem egy olyan zenekar, amely pályafutásának ötvenkét éve alatt megmaradt önazonosnak és példaértékűnek. Ahogy Gryllus Dániel nyilatkozott nemrégiben magukról: „nincs marketing stratégiájuk, soha nem is volt, mindig hagyták, hogy spontán történjenek velük a dolgok, minden ötletet és gondolatot szabadon engedtek és a zene szeretetéből építkeztek, alkottak, felfeküdve a vízre sodródtak arra, amerre a szívük és a zene vitte őket”.

A koncerten a zenekar lemezein és Gryllus Vilmos daloskönyveiben hallható madaras dalok hangzanak majd el a Kalákától megszokott többféle zenei stílusban. A dalok sora egy téma, a madárvilág köré csoportosulnak, ahogy az azonos című, gyönyörűen illusztrált könyves CD-n is, amely a koncertet követően a helyszínen megvásárolható lesz.

Az egyedi hangzás nem csupán a négy énekhangnak, hanem az olyan különleges hangszereknek, mint a nagybőgő, a gitár, a furulyák, a citera, a pánsíp, a klarinét, a tárogató, a duda, a cselló, a gitár, a charango, a koboz, a doromb, a mandolin, az ukulele, a cuatro, a brácsa és a kalimba, köszönhető. Ahogy a nézők már megszokhatták, ezen a Kaláka koncerten sem lesz hiány a közös éneklésből, és most is néhány, érdekesebb hangszer bemutatására is sor kerül.

Közreműködők:

Az Kaláka együttes tagjai és hangszereik:

Becze Gábor: nagybőgő, gitár

Gryllus Dániel: furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató

Gryllus Vilmos: cselló, gitár, charango, koboz, doromb

Radványi Balázs: mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

A nulladik perc ősbemutató, csodás látványvilágot és igazi sztárparádét ígér. Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás, Ficzere Béla játsszák a fordulatos komédiát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Isteni végjáték / David Javerbaum / a Kultúrbrigád előadása Szép

Átrium

A Teremtő Alföldi Róbert bőrébe bújva meglátogat minket, hogy angyalaival karöltve bemutassa legújabb projektjét, a modern kor igényeire átszabott Tízparancsolatot!

Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!